Narin Güran’dan gelen acı haber bugün milyonları üzüntüye boğdu. 19 gündür gece gündüz aranan küçük kızın cansız bedenine ulaşıldı. Vahşi bir cinayete kurban gittiği kesinleşen Narin’in katil ya da katillerini bulmak için her bir detay titizlikle inceleniyor. Bu detaylardan biri de otopsi raporu olarak görülüyor. Küçük Narin’in cansız bedeni 8 Eylül Pazar günü saat 08:45’te bulunmuştu. Şimdi ise cinayet soruşturmasında otopsi raporunun çıkması bekleniyor.

Otopsi A

OTOPSİ NEDİR, NEDEN YAPILIR?

Otopsi, bir kişinin ölüm nedeni ve şeklini belirlemek amacıyla yapılan kapsamlı bir inceleme işlemidir. Bu inceleme sırasında, kişinin vücudundaki izlerden, organlarının durumuna ne zaman öldüğünden en son ne yediğine kadar her şey detaylı olarak incelenir.

Şüpheli ölüm otopsi raporu ailenin yazılı isteği ve Cumhuriyet Savcının talebi üzerine yapılmaktadır. Şüpheli ölümlerde ölüm nedeni keşiş ve adli soruşturmalar göz önüne alınarak belirlenmektedir.

OTOPSİ RAPORU KAÇ GÜNDE ÇIKAR?

Otopsi raporunda vefat eden kişi de; kavga izleri, boğuşma belirtileri, şişme veya morarma gibi unsurlara dikkat edilmektedir. Şüpheli ölümlerde otopsi raporu ölümün sebebine bağlı olarak; 36-72 saat aralığında, 5-6 gün aralığında veya 2 haftaya kadar uzun süre aralığında çıkmaktadır.