Orta Vadeli Program, Cevdet Yılmaz’ın yaptığı açıklama ile belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile resmileşeceği belirtilen OVP hakkında konuşan Yılmaz açıklamasında refah artışıyla gelirin tüm kesimlere daha adil bir şekilde dağıtılacağını kaydetti. İşte milyonları ilgilendiren OVP hakkında detaylar…

Para N-1

ORTA VADELİ PROGRAM (OVP) NEDİR?

Orta Vadeli Program (OVP) ekonomide ilkeleri, makro politikaları, hedef ve gösterge niteliğindeki temel ekonomik büyüklükleri kapsayan bir sistem olarak karşımıza çıkıyor.  OVP’de kamu politikaları ve uygulamalarına ilişkin hedefler belirlenir ve kaynak tahsisi bu hedeflere göre yapılır.

OVP, dinamik bir yapı arz eder ve üç yıllık perspektife sahiptir. Yıllık uygulamaların sonuçları ve genel şartlardaki değişmeler dikkate alınarak, her yıl güncellenir.

Çeşitli alanlarda birbirleriyle tutarlı bir amaç, politika ve öncelikler seti sunan Orta Vadeli Program, makro politikaların yanı sıra, temel gelişme eksenlerini ve ana sektörleri kapsar.

Para C-1

OVP İÇERİĞİNDE NELER VAR?

Çeşitli alanlarda birbirleriyle tutarlı bir amaç, politika ve öncelikler seti sunmaktadır.

Kamu ve özel kesim için öngörülebilirliği artıracak bir yol haritası niteliğindedir.

Uzun vadeli amaçlara katkıda bulunacak şekilde, üç yıllık dönemde üzerinde yoğunlaşılacak öncelikleri tespit eder.

Makro politikaların yanı sıra, temel gelişme eksenlerini ve ana sektörleri kapsar.

Üç yıllık perspektife sahiptir.

Uygulamaların sonuçları ve genel şartlardaki değişmeler dikkate alınarak, her yıl yenilenecek dinamik bir yapı arz eder.