Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim yılında özel okullar da dahil olmak üzere tüm okullarda yalnızca Bakanlık onaylı ders kitaplarının kullanılmasını zorunlu kıldı. Bu kitaplar ücretsiz dağıtılacak ve kurallara uymayan okullara cezai yaptırımlar uygulanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda, 2024-2025 eğitim öğretim yılında tüm özel okullarda Bakanlık onaylı ders kitaplarının kullanılmasını zorunlu hale getirdi. Özel okullar, bu ders kitaplarını ücretsiz olarak temin edecek. Yeni düzenlemeye göre, Bakanlıkça hazırlanan kitaplar dışında materyal kullanımı yasaklandı ve denetimler sıkılaştırıldı. Veliler, farklı kitaplar için ek ücret ödemekten kurtulurken, uymayan okullara kademeli para cezası ve ruhsat iptaline varan yaptırımlar uygulanacak.

MEVZUAT YAYIMLANMIŞTI

Milli Eğitim Bakanlığınca bu yılın şubat ayında hazırlanan yeni mevzuat hükmü doğrultusunda, 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren tüm özel okulların derslerde Bakanlık onaylı ücretsiz ders kitaplarını okutması zorunlu getirilmişti.

16 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanan "Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte" yapılan değişiklikler arasında özel okullarda da "derslerde, Bakanlıkça onaylanan ders kitaplarının okutulmasını sağlamak" şeklindeki düzenleme de yer almıştı.

Kaynak: AA