Özgür Demirtaş’ın Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek BM İklim Değişikliği Konferansı’nda Türkiye’yi zamanının popüler dizisi Diriliş Ertuğrul'un başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan’ın temsil edecek olmasına tepki göstererek bazı sorular yöneltmişti. Ekran Haber'de yer alan habere göre, Türkiye'nin 10 yıldan fazla ‘ İklim Müzakerecisi' olarak temsillerde bulunmuş Mehmet Emin Birpınar’dan o sorulara cevap geldi. İşte detaylar...

"Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı'nda Türkiye’yi, TRT-1'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde Ertuğrul Gazi'yi canlandıran ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan temsil edecek. Bu duruma tepki göstererek, "Çok NET bir sorum var" diyerek üç soru yönelten ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'a Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda üst düzey görevlerde bulunarak 'Türkiye'nin İklim Müzakerecisi' olarak temsillerde bulunan Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar'dan çok net cevap geldi.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

Sosyal medya platformu X’te (eski adıyla Twitter) 6.2 milyon takipçisi bulunan ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, oyuncu Engin Altan Düzyatan’ın İklim Değişikliği Komitesi’nde Türkiye’yi temsil edecek olması üzerine “Çok NET bir sorum var” diyerek şu dört soruyu sordu: “Engin Altan Düzyatan’ın, iklim değişikliği hakkında:

“1) Bir eğitimi var mı?

2) Bir uzmanlığı var mı?

3) Bir liyakati var mı?

Neden ülkemizin bu alandaki bir uzmanı bizi temsil etmiyor da, dizilerde padişah canlandıran Aktör temsil ediyor?”

Prof. Dr. Demirtaş'ın soru böyleydi...

PROF. DR. BİRPINAR’DAN PROF. DR. DEMİRTAŞ’A CEVAP GELDİ: "KEŞKE…"

Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın ‘Çok NET’ sorularına daha önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunan ve Türkiye’nin ‘İklim Müzakerecisi’ de olan Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar’dan ‘Çok NET’ cevaplar geldi. Birpınar, Demirtaş’tan alıntıladığı soruları, oyuncu Düzyatan’ı da etiketleyerek cevap verdi: “Keşke ülkemizin meşhur ekonomistleri iklim değişikliği konusunda farkındalık yapacak işlere imza atsalar da hep beraber alkışlasak”… İşte yeni bir polemiğin fitilini ateşleyen o ‘Çok NET cevap’lar…"

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN...