Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Avşa Adası’ndaki Atatürk Meydanı’nda halka hitap etti. Bölgenin sorunlarını yerinde tespit ettiğini belirten Özel, sorunların çözülmesi için gerekli adımların atılacağını vurguladı. Ada halkının taleplerini tüm Türkiye’ye duyuracaklarını belirten Özel, mevcut iktidara yönelik eleştirilerde bulundu.

Özel, AK Parti'yi eleştirerek, “AK Parti, menfaat ilişkisi olmadığı durumlarda muhafazakâr bir tutum sergiliyor. Vatandaşın hizmet alması söz konusu olduğunda, geri plana çekiliyorlar. Ancak yandaşlarına fayda sağlayacak bir durum olduğunda son derece devrimci adımlar atıyorlar,” ifadelerini kullandı. Ülkede erken seçim beklentisine dikkat çeken Özel, “Seneye kasım ayında erken seçim sandığı gelecek ve iktidar değişecek,” dedi.

TÜRKİYE EN İYİSİNİ HAK EDİYOR

Özel, Türkiye'nin enflasyon, işsizlik ve hayat pahalılığı gibi temel sorunlarla boğuştuğunu belirterek, bu durumu AK Parti’nin yanlış politikalarına bağladı. CHP'nin yapılacak ilk seçimlerde Türkiye’nin birinci partisi olacağını vurgulayan Özel, “Mafyanın dönemi bitecek, halkın dönemi başlayacak” dedi. Özel ayrıca, Türkiye'nin CHP iktidarında muasır medeniyetler seviyesini yakalayacağını ve Avrupa Birliği’ne gireceğini ifade etti.

Özel, ekonomik olarak Almanya ve Fransa gibi ülkelerdeki emeklilerin alım gücüyle Türkiye'deki emekliler arasındaki farkı da ele aldı. Özel, “Almanya’daki emekli, Fransa’daki emekli senden 10 kat daha fazla alım gücünde. Biz de bunu başaracağız,” dedi.

EKONOMİK REFAH ARTACAK

CHP Genel Başkanı, Türkiye’nin ekonomik geleceğine dair de iddialı açıklamalarda bulundu. Özel, maaşlardan sıfır atmayacaklarını ancak fiyatlardan sıfır atacaklarını belirterek, ulaşım masraflarının ve temel gıda fiyatlarının düşeceğini dile getirdi. Özel, CHP iktidarının uzun vadede Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne sokacağını ve ülkedeki ekonomik gücü artıracağını vurguladı. Özel şunları şöyledi: 

“CHP gelince bir dönem değil, bir dönemde yarısı zor olur. Ama 10 yılın sonunda Türkiye hem Avrupa Birliği’ne girecek hem oradaki ülkeler kadar güçlenecek. 10 yıl sonra şöyle hesap edin; maaş bugünkü maaş gibi olsun. Masraflardan bir sıfır atın. Yani ulaşım 500 lira değil 50 lira. Dana kıyma 55 lira. Kuzu pirzola 70 lira” ifadesini kullandı. Emeklinin alım gücünü iyileştireceklerini de kaydeden Özel, “Almanya’daki emekli, Fransa’daki emekli, Hollanda’daki emekli senden 10 kat daha fazla alım gücünde. Ya etiketten bir sıfır at öyle bak ya da maaşın 10 katı fazla olduğunu düşün. Böyle bir dönemin gelmesi hiç uzak değil. Bunu Yunanistan başarıyor, bırakın onu Macaristan başarıyor… O yüzden biz de başaracağız” 

Kaynak: Haber Merkezi