PIRIL CENNET / EKOL HABER
Aylardır merakla beklenen Paris 2024 Olimpiyatları iyisiyle kötüsüyle geride kaldı. Yaklaşık 10 bin sporcunun rekabet ettiği müsabakalarda toplamda 1043 madalya dağıtıldı ancak Türkiye ne yazık ki beklenilen performansı gösteremedi ve altın madalya kazanamadı ancak kimsenin daha önce adını dahi duymadığı ve haritadaki yerini bile bilmediği Saint Lucia için olimpiyatlar tarihi bir başarıyla sonuçlandı.

Küçük Karayip adası, 3 dalda 4 sporcu ile katıldıkları olimpiyatlarda toplamda 1 altın ve 1 gümüş madalya kazanarak dünya spor arenasında büyük bir etki yarattı. Bu olağanüstü performans, Saint Lucia’nın olimpiyat sıralamasında Türkiye'yi geçmesine olanak tanıdı ve adanın uluslararası spor dünyasında önemli bir yer edinmesini sağladı.

BİR ALTIN BİR GÜMÜŞ

Atletizm branşında Kadınlar 100 ve 200 metre kategorisinde Saint Lucialı atlet Julien Alfred kazandığı altın ve gümüş madalya ile, ülkenin sporcu potansiyelini gözler önüne serdi. Bu başarı, adanın olimpiyat sıralamasında 54’üncü olarak Türkiye gibi büyük ülkeleri geçmesine ve tüm dünyada dikkat çekmesine yol açtı.

000 369 U7 D L

İşte belki de daha önce varlığından bile haberdar olmadığınız ve büyük ihtimalle olimpiyatlar sayesinde duyduğunuz Karayipler’in incisi Saint Lucia’nın bilinmeyenleri…

PITONS DAĞLARI İLE ÇEVRİLİ

Saint Lucia, Pitons Dağları ile ünlü bir ülke. Bu dağlar, UNESCO tarafından korunan doğal alanlar arasında yer alırken ziyaretçilerine zorlu tırmanış parkurları sunar. Pitons Dağları belki de adanın en ikonik doğal simgelerindendir.

Daniel Hjalmarsson 582584 Unsplash E1549901497954

PARANIN KAYNAĞI ÇİKOLATA

Adanın ekonomisinde önemli bir yer tutan kakao üretimi, Saint Lucia'nın çikolata endüstrisiyle tanınmasını sağlar. Ülkenin kakao tarlaları, yüksek kaliteli çikolataların üretimi için gerekli kakao çekirdeklerini sağlar.

Three Cocoa Pods 1200X770

ZENGİN KÜLTÜREL GEÇMİŞ

Bununla birlikte küçük ada, kültürel çeşitliliği ile bilinir. "La Rose" ve "La Marguerite" festivalleri, adanın geleneksel müziklerini, danslarını ve el sanatlarını kutladığı renkli etkinliklerdir. Saint Lucia’nın resmi dilleri İngilizce ve Fransızca’dır, ancak Creole dili de ülkede yaygın olarak konuşulmaktadır. Bu çok dillilik aslında, adanın zengin kültürel geçmişini yansıtır.

EŞSİZ PLAJLAR

Serinlemek mi istiyorsunuz o halde sizi adanın bembeyaz kumlu plajları ve turkuaz renkli deniziyle buluşturalım. Hem yerli halk hem de turistler için mükemmel bir kaçış noktası olan bu plajlar, Saint Lucia'nın doğal güzelliklerinin bir parçasıdır.

Paradise Beach At Soufriere Bay With View To Piton At Small Town Soufriere In Saint Lucia

GEZİ ROTASI

Türkiye’den Saint Lucia’ya henüz direkt uçuş yok, genellikle uçuşlar Avrupa üzerinden gerçekleştiriliyor ancak  eğer bir gün yolunuz Saint Lucia’ya düşerse başkent Castries'in güneyinde yer alan, arabayla yaklaşık bir saat uzaklıktaki renkli balıkçı kasabası Soufrière, masmavi körfezi ile misafirlerine görsel şölen sunan eşsiz bir yer... Pitonlar ve botanik bahçesini keşfetmek dışında burada yapabileceğiniz şeyler arasında Tet Paul Nature Trail'de yürüyüş, Sulphur Springs Park'ı ziyaret gibi seçenekler de var.  

St Lucia Sulphur Springs Mud Bath 01 1024X768

Ancak biraz daha sakin ve rahat bir şeyler yapmak isterseniz, palmiyelerle çevrili güzeller güzeli Anse Mamin plajında ​​keyifli vakit geçirebilir, Soufrière'in volkanik çamur banyolarında rahatlayabilir, yemyeşil yağmur ormanlarında kaybolabilir, otantik ada yemeklerinde kendinizi şımartabilir, kırsallarında ATV ile gezinebilir, terk edilmiş şeker tarlalarında keşfe çıkabilir, berrak sularında şnorkelle yüzebilirsiniz.

Her ne yaparsanız yapın, her anından zevk alacağınız dünyanın bu en güzel adasında geldiğiniz için asla pişman olmayacaksınız…