İngiltere'nin Leicester kentinde dehşete düşüren bir olay yaşandı. Braunstone kasabasında 80 yaşında olan bir köpek gezdiricisi parkta uğradığı saldırı sonucunda öldürüldü. Olayla ilgili soruşturma yapan polis ekipleri ikisi 12 yaşında kız çocuğu olmak üzere 5 çocuğu gözaltına aldı. 

The Sun gazetesinde yer alan habere göre Leicester'ın Braunstone kasabasında Pazar akşamı korkunç bir saldırıda olayı yaşandı. Olayda, 80 yaşındaki bir köpek gezdiricisi hayatını kaybetti. Olay, Franklin Park'ta meydana geldi ve emekli adam, parkta köpeğini gezdirirken bir grup genç tarafından ağır şekilde dövüldü.

HASTANEDE KURTARILAMADI

Saat 18:30 civarında meydana gelen saldırıda, yaşlı adamın boynuna ve omurgasına tekme atıldığı bildirildi. Adamın kızı, babasının acı içinde çığlık attığını ve acil servis ekipleri olay yerine ulaşmadan önce adamı hastaneye kaldırdığını ifade etti. Ancak, adam hastanede hayatını kaybetti. Polis, cinayet şüphesiyle 14 yaşında bir erkek çocuk, bir kız çocuğu ve 12 yaşında bir erkek çocuk ile iki kız çocuğunu gözaltına aldı. Şu anda beş çocuk, polis tarafından adamın ölümüyle ilgili sorgulanıyor. 

EVE GELMESİNE BİRKAÇ METRE KALMIŞTI

Mağdurun kızı Leicester Mercury'ye olayın şokunu üzerinden atamadıklarını söyleyerek, “Babam köpeğini gezdiriyordu. Onu ittiler, boynuna ve omurgasına tekme attılar. Eve varmasına birkaç metre kalmıştı. Her zaman çok aktifti; evimize yakın üç bahçe var. Burada 40 yıldır yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Polis olayla ilgili bilgi almak için geniş çaplı soruşturma başlattı. Dedektif Müfettiş Emma Matts, “Ne yazık ki, bu olay cinayet soruşturmasına dönüştü. Memurlar, saldırının ayrıntılarını ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bölgedeki herkesin yardımını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi