Rus haber ajansı Tass'ın haberine göre, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya’nın başkenti Moskova'daki Bağımsız Devletler Topluluğu Zirvesi'nde (BDT) yaptığı açıklamada, Ermenistan ve Azerbaycan’ın dışişleri bakanlarının barış anlaşması taslak belgesine son şeklini vermek üzere çalışmalarını yoğunlaştırma konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.

“ANLAŞMA TASLAĞININ YÜZDE 80’İ HAZIR”

Paşinyan, “Hem Ermenistan hem de Azerbaycan son aylarda ‘Barış ve Devletlerarası İlişkilerin Tesisi Anlaşması’ taslak belgesinin yüzde 80 oranında hazır olduğunu belirttiler” dedi. Şu anda Moskova'ya resmi bir ziyarette bulunan Ermenistan başbakanı, “Ermenistan ve Azerbaycan’ın dışişleri bakanları geçtiğimiz günlerde barış anlaşması taslağının nihai hale getirilmesi için çalışmaların yoğunlaştırılması konusunda anlaşmaya vardılar” diye ekledi.

Paşinyan’dan ‘Barış Kavşağı’ açıklaması: Azerbaycan’dan Nahçıvan’a ulaşım yolları hazır! Paşinyan’dan ‘Barış Kavşağı’ açıklaması: Azerbaycan’dan Nahçıvan’a ulaşım yolları hazır!

“ANAYASAL DEĞİŞİKLİĞE GİDİLEBİLİR”

Geçtiğimiz ay Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 79’uncu oturumuna hitap eden Paşinyan “Azerbaycan ile barış anlaşmasını imzaladıktan sonra, Anlaşmanın Ermenistan anayasasına uygunluğunu doğrulamak için Anayasa Mahkemesi’ne sunmalıyız” ifadesinde bulunmuştu. Paşinyan “Eğer Anayasa Mahkemesi Azerbaycan ile imzalanan barış anlaşmasının anayasamız ile çeliştiğine karar verirse -uzmanlarımız böyle bir ihtimalin olmadığını söyleseler de- o zaman barışın sağlanması için anayasal değişikliklerin yapılması gereken özel bir durumla karşı karşıya kalacağız” diye konuştu.

Aliyev’den Ermenistan çıkışı: İşledikleri suçlardan ötürü özür dilesinler! Aliyev’den Ermenistan çıkışı: İşledikleri suçlardan ötürü özür dilesinler!