Gündem

Perşembe gününe dikkat: Sıcaklıklar düşüyor, sezonun ilk karı geliyor!

Ülke genelinde perşembe gününden itibaren etkisini göstermesi beklenen soğuk hava dalgasıyla beraber, hava sıcaklıklarının belirgin şekilde düşmesi bekleniyor. Sıcaklığın düşmesiyle beraber bazı bölgelere kar yağması öngörülürken, gelecek hafta sıcaklıkların mevsim normallerine geri dönmesi bekleniyor.

Abone Ol

Marmara Bölgesi'nde bugün hava açık ve sıcaklık 22-24 derece civarında seyrediyor. İstanbul'da da hava durumu benzer şekilde açık, sıcaklık ise 22 derece. Çarşamba günü Kocaeli çevresinde yağmur bekleniyor ve havanın yeniden soğuması öngörülüyor. İç Anadolu'da ise az bulutlu bir hava hâkim.

MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINA DÜŞECEK

Konya'da sıcaklık 25, Sivas'ta 23 derece; gece ise Sivas ve Eskişehir’de sıcaklıklar 6 dereceye kadar düşecek. Ankara’da da hafta ortasında belirgin bir soğuma yaşanacak ve sıcaklık 22 dereceye inecek. Ege Bölgesi’nde ise güneşli hava etkisini sürdürüyor; sıcaklık 28-29 derece arasında değişiyor.

SOĞUK HAVA VE KAR UYARISI

Perşembe günü rüzgârın kuvvetli ve soğuk eseceği tahmin edilirken, bunun hissedilen sıcaklığın 7 derece birden düşmesine neden olması bekleniyor. Akdeniz Bölgesi'nde sıcaklıklar yüksek kalma eğilimini sürdürürken, Osmaniye ve Adana’nın iç kesimlerinde yerel sağanaklar bekleniyor. Adana 32, Kahramanmaraş 31, Isparta ise 28 derece sıcaklık değerleriyle öne çıkıyor.

“KAR YAĞIŞI MUHTEMEL”

Karadeniz, sezonun ilk kar yağışını karşılamayı bekliyor. Salı günü birçok bölgede hava sakin, ancak Rize çevresinde hafif yağmur bekleniyor. Çarşamba ile Cuma arasında Kastamonu, Sinop, Samsun ve Rize’ye şiddetli yağışlar düşeceği öngörülüyor; yaylalarda kar yağışı da muhtemel. Bolu’da sıcaklık 22, Trabzon’da 20 derece olarak ölçülüyor.

Doğu Anadolu'da Erzurum, Kars ve Van bölgelerinde önümüzdeki üç gün boyunca yağış geçişleri görülebilir. Erzurum 18, Malatya ise 28 derece sıcaklıklarıyla dikkat çekiyor. Güneydoğu Anadolu'da ise hava açık ve sıcak, Gaziantep ve Diyarbakır'da sıcaklık 30 derece civarında.