Peugeot Türkiye’de önemli bir yönetim değişikliği gerçekleşti. Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, Stellantis’in global yapılanması doğrultusunda Ortadoğu ve Afrika Bölgesi'nde (MEA) Peugeot, Opel ve Jeep markalarının Bölge Direktörlüğü görevine atandı. Reyhanoğlu'nun bu yeni görevine geçmesiyle birlikte, 2 Ekim 2024 itibarıyla Peugeot Türkiye Genel Müdürlüğü’ne Gupse Kaplan getirildi.

GÜLİN REYHANOĞLU KİMDİR?

Gülin Reyhanoğlu, Stellantis'in dünya çapında altı büyük bölgesinden biri olan Ortadoğu ve Afrika Bölgesi'nde görev yapacak. Reyhanoğlu, tüm markaların satış ve pazarlama operasyonlarını yöneten Olivier Cornuaille’ye bağlı olarak, Peugeot, Opel ve Jeep markalarının bölge direktörlüğü sorumluluğunu üstlenecek. Reyhanoğlu, 2017 yılından beri Peugeot Türkiye bünyesinde çeşitli görevlerde bulundu ve son olarak 2022 yılından itibaren Genel Müdür olarak başarılı çalışmalara imza attı.

GUPSE KAPLAN KİMDİR?

Gupse Kaplan, lisans eğitimini Marmara Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra, Fransa Nice Üniversitesi’nde yüksek lisansını yaptı. Otomotiv sektöründe Subaru, Citroën ve Renault markalarında çeşitli pozisyonlarda görev aldıktan sonra, 2017 yılında Peugeot Türkiye’ye katıldı. Kaplan, Nisan 2020’den itibaren Peugeot Türkiye Pazarlama Direktörü olarak görev yaparken, Eylül 2023’te Stellantis’in Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde (MEA) Peugeot Marka Müdürü olarak atandı. Bu yeni deneyimin ardından, Kaplan 2 Ekim 2024 itibarıyla Peugeot Türkiye Genel Müdürü olarak geri döndü.

Bu değişiklikler, Stellantis’in global yapılanmasında önemli adımlar olarak değerlendirilirken, Peugeot Türkiye'nin liderliğini sürdürecek olan Kaplan'ın yeni dönemde markayı daha ileriye taşıması bekleniyor.

Kaynak: Can Doker