Ekol TV'de çarşamba akşamları izleyici karşısına çıkan Ekol Gündem programında Türkiye'nin önemli gündem maddeleri farklı bakış açıları ile alındı.  Pınar Işık Ardor sordu, Gazeteci Nihal  Bengisu Karaca, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Gazeteci Şaban Sevinç ve Oda TV Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik yanıtladı.

SİYASETTE ELİTİZM TARTIŞMASI

Şaban Sevinç: Adnan Oktar 20-25 yıl Boğaz'a nazır Vaniköy'deki villada terör örgütü yönetmiş. Orada yüzlerce kişi yaşıyordu. Devlet neredeymiş? Ailelerinin çocuklarını kandırıyorsun, toplumu ve aileleri kandırıyorsun sonra da "İBB izin vermiş" filan.

TUNCAY ÖZKAN NEDEN O AÇIKLAMALARI YAPTI?

Şaban Sevinç: Son derece yanlıştır. Erdoğan'ı eleştirebilirsin ama Erdoğan bu milletin oyları ile seçilmiş hepimizin Cumhurbaşkanıdır. Futbolda olsa hakem penaltı verirdi. Tuncay Özkan, Kemal Kılıçcaroğlu'nun en yakın ekibindeydi. Milletvekili ve belediye başkan adaylarının seçildiği 5 kişinin içerisinde yer alıyordu. Ama bu ekip hiçbir zaman seçim kazanamadı. Sen eski usul ile bu açıklamayı yaparsan yeniden kamplaştırıcı dil kullanmış olursun.

Can Özçelik: Cumhurbaşkanı Erdoğan bu eleştirileri yaparken İmamoğlu'nu hedefe koyarak yapıyor çünkü karşısına çıkacak rakibin İmamoğlu olduğunu biliyor.  Tuncay Özkan'ın bu açıklamaları da normalleşme sürecine zarar verdi.

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu: (Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları) Algı ile gerçek arasında pozisyon mu alıyoruz? Çok açık burada belediyenin sorumluluğu. Ruhsat alındıktan sonra yeri, süresi belli. Bir de denetim süreci var. Biri şikayet edince belediyeler baz alıyor. Burada açık bir suistimal var. Nedenini bilemiyorum.

Ekrem Bey belediye başkanı, Tuncay Özkan ise milletvekili. Onun sorumluluğu genel başkandır. Dolayısıyla iki arkadaşın da madem normalleşme deniliyor o zaman aynı açıklamaları yapmaları gerekir. Normalleşme süreci ile ilgili ortada belirsizlik var. Suç ortaklığı meselesi içteki bir şeyi dışarı vurmuş gibi oldu. Suç ortaklığı kriminal bir vurgu. Türkiye'nin ihtiyacı var mı? Evet var. En çok biz istiyoruz. Milli meselelerde çok konu var. CHP'ye düşen görevler var. Özgür Özel, "Türkiye partisiyiz" dedi. Öncesi ile kıyaslamadır bu. Bir ihtiyaca yönelik kurulmuş bir cümledir bu.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Nihal  Bengisu Karaca: "Erken seçim olsa CHP hazır mı?" sorusu fantazi bir soru. Hazır hissediyor olabilir. Erken seçim olmasının bir zemini şu an yok. Her şeye rağmen Mehmet Şimşek'e olan güven devam ediyor. Ekonomiyi düzlüğe çıkarma planı da devam ediyor.

Can Özçelik: Hem Özgür Özel hem de Ekrem İmamoğlu'nun söylemlerine bakıldığında olası erken seçimde sanki kafalardaki isim netleşmiş.

MANSUR YAVAŞ'IN AÇIKLAMALARI

Şaban Sevinç: Mansur Bey'in açıklamalarını yadırgıyorum. Ben gazeteciyim. "CHP'yi karıştırmaya çalışıyor" suçlamasını kabul etmiyorum. 35 yıldır CHP haberlerini yapıyorum, hiç kimseden böyle suçlama almadım.

Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına hazırlık için bir ekip oluşturduğu bile biliniyor. Bir kamuoyu araştırmacısı ile anlaştığı söyleniyor.

Nihal  Bengisu Karaca: Mansur Bey, yerel seçimde CHP'ye başarı kazandı. Hem de 30 puan farkla ve iki kere üst üste. Onun görüşünü almadan Mansur Bey'in cumhurbaşkanı adayı olarak belirlendiğini ifade etmek yanlıştır. Eğer bu nabız yoklaması ise, bu nasıl bir nabız yoklaması?