Küresel piyasalar çip üreticisi Nvidia’nın bilançosuna kilitlendi. Piyasalarda yapay zeka patlamasının öncülerinden kabul edilen Nvidia için çeyrek sonuçlarının açıklanması için kritik saatlere girildi.

DÜNYANIN EN DEĞERLİ HALKA AÇIK ŞİRKETİ OLDU

Dünyanın en değerli halka açık şirketi haline gelen şirket 2022'nin sonundan bu yana piyasa değerinin yaklaşık dokuz kat arttırmıştı. Nvidia sonraki yedi hafta içinde değerinin neredeyse yüzde 30'unu kaybederek piyasa değerinin yaklaşık 800 milyar doları buhar oldu.

PİYASALAR DİKEN ÜSTÜNDE, TEDİRGİN BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Nvidia'nın bilançosunu açıklanmasının ardından Wall Street’te işlem gören hisse senedindeki dalgalanma beklentisi küresel piyasaların en önemli gündem maddesi haline geldi.

45F76C9E3C2585F03E283D833Dc6Be08

BEKLENTİLER NE YÖNDE?

Analistler Nvidia'nın bu çeyrekte yüzde 70’in üzerinde bir gelir artışı kaydedeceğini tahmin ediyor. Bazıları daha da büyük bir artış olabileceği görüşünü paylaşıyor.

Yatırımcı son haftalarda Nvidia hisselerine yöneldi. Alımları hızlandıran yatırımcı bilançonun teknoloji endüstrisinin büyük bölümü için rehber olacak. Özellike Nvidia öncülüğünde gerçekleşen yapay zeka patlaması sonrasında bundan sonra yapılacak harcamaları için kritik bir barometre görevi görecek.

DEV ŞİRKETLER DE NVIDIA’YA KİLİTLENDİ

Microsoft, Alphabet, Meta, Amazon ve Tesla, yapay zeka modellerini eğitmek ve devasa iş yüklerini çalıştırmak için Nvidia'nın grafik işlem birimlerine (GPU'lar) büyük ölçüde harcama yaptığından, Nvidia'nın çeyrek bilançosuna ilişkin beklentiler de yükseldi.