Almanya Milli Takımı ve Galatasaray'ın eski futbolcusu Lukas Podolski, geçtiğimiz yıllarda Almanya'da Türk döneri dükkanı açmıştı. Dükkanları zincirleşen topçu iyi gelir elde etmeye başlayınca yeni soluklar getirmeye başladı. 

PODOLSKİ İŞİ BÜYÜTÜYOR 

Dünya Gazetesi yazarı Kerim Ülker, Podolski'nin dükkanının içini gördüğünü belirterek bir köşe yazısı yazdı. İşte Ülker'in Podolski yazısı: 

Circus Group’un kurucusu ve CEO’su Nikolas Bullwinkel ise “Gıda franchise sektöründeki ilk küresel müşterimiz olan Mangal x LP10 Döner, taze yemek üreti­minde ölçeklenebilir robotik çö­zümler vizyonumuzu paylaşıyor ve Türk mutfağını yeniden tanım­lama konusundaki kararlılıkları, hedeflerimiz ile mükemmel bir şekilde örtüşüyor” diye konuştu.

Haziran ayında Almanya’da dü­zenlenen Euro 2024 maçları için Köln’e gittiğimde de Podolski ve Türk ortaklarının açtığı Man­gal’ın bir restoranının içini görme şansım olmuştu. Zincirin diğer şubeleriyle aynı konsepti yarat­ması, markalaşma sürecinin de başarılı olduğunu gösteriyordu. Türkiye’de ne yazık ki Türk mut­fağı hem kurumsal olarak zincir­leşemiyor hem de markalaşamı­yor. Bunu Alman futbolunun efsa­ne bir ismiyle birlikte Almanya’da Türk yatırımcılar başarıyor. Hem de teknolojiyle el ele vererek, dün­yada bir ilki başararak.