Gündem

Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden saldırgan tutuklandı

Ümraniye'de polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katil zanlısı Yunus Emre Geçti'ye çöp poşeti geçirilmesiyle ilgili soruşturma açıldığı iddiasına yalanlama geldi. Öte yandan adliyeye getirilen Geçti yolda tuhaf tuhaf sesler çıkararak deli numarası yaptı. Adliyeye sevk edilen zanlı, "Kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

Loading...

Abone Ol

Motosiklet hırsızlarını yakalamak için gece mesaisi yapan polislere şüpheli ateş açtı. 26 suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Y.E.Ç. bir polisimizi şehit ederken, bir polisimizi de yaraladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'ye poşet giydirilerek hayvan toplama aracına bindirilmesine ilişkin olarak çıkan tartışmaya da son noktayı koydu. Bakan Yerlikaya, çöp poşeti giydirilmesi sebebiyle soruşturma açılmadığını bunun "alçakça bir yalan" olduğunu söyledi. Cani ise, çıkarıldığı mahkemede tutuklama kararı verildi.

CANİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli Yunus Emre Geçti, adliyeye getirildi.  Zanlı, adliyeye Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği aracıyla sevk edilmişti. Mahkemeye çıkarılan Geçti için tutuklama kararı verildi.

DELİ NUMARASI YAPTI 

Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katil zanlısı Geçti, götürülürken deli numarası yaparak "Abi siz beni nereye götürüyorsunuz. Ben serbestim bırakın, avukat hanım" diyerek çığlıklar attı.

POLİSİN SİLAHINI ALIP ATEŞ AÇTI

Çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan Y.E.Ç. (19) Ihlamurkuyu Mahallesi'nde ekipler tarafından yakalandı. Y.E.Ç. bu sırada polise direndi. Yaşanan arbedede polisin silahını alan Y.E.Ç., polislere ve çevredeki vatandaşlara ateş açtı. Y.E.Ç.'nin açtığı ateş sonucu polis memuru Ş.Y. (27) ve K.H.S. ile şüphelinin annesi P.G. yaralandı. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

POLİS MEMURU HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Şüphelinin açtığı ateş sonucu yaralanan polis memuru Ş.Y. (27) hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Diğer yaralıların tedavisi sürerken, saldırıdan sonra kaçan şüpheli ise polisin yaptığı çalışmaların ardından sokak arasında kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Adrese gelen çok sayıda polis ise çevrede güvenlik önlemi alarak inceleme yaptı. Olay yerindeki boş kovanlar tek tek belirlenerek, incelendi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Öte yandan yaşanan olayla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "22.09.2024 tarihinde Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından "motosiklet hırsızlığı" suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şahsın yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; Çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan Y.E.Ç. (19) isimli şüpheli şahıs 23.09.2024 tarihinde Ihlamurkuyu Mahallesi'nde yakalanarak muhafaza altına alınmaya çalışıldığı esnada görevli memurlarla arasında arbede yaşanmış, görevli memurun silahını alarak memurlara ve çevredeki şahıslara ateş etmeye başlamıştır. Ş.Y.(27) isimli kadın polis memuru şüpheli şahsın açtığı ateşe karşılık vermiştir. Olay esnasında yaralanan görevli memurlar ve şüpheli şahsın annesi olan P.G.(43) ilk müdahalelerin ardından hastaneye kaldırılmış, kahraman polisimiz Ş.Y. sağlık görevlilerince yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. K.H.S. isimli polis memuru ve P.G. isimli şahsın hastanede tedavileri devam etmektedir. Konu ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda Y.E.Ç. isimli şüpheli şahıs yaralı şekilde gözaltına alınmış, "kasten öldürme-kasten yaralama" suçlarından tahkikat işlemlerine başlanmıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine, yakınlarına ve kahraman Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı diliyoruz. Yaralı polis memurumuza acil şifalar diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

OLAY ANI KAMERADA

Saldırı anı ise güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Görüntülerde polisin şüpheliyi etkisiz hale getirmeye çalıştığı görülürken, bu sırada şüphelinin polisin silahını alarak ateş açtığı ve polisin de anında karşılık verdiği anlar yer aldı. Şüpheli ateş açarak kaçarken, yaralanan polisin yanına ise diğer arkadaşları koşarak geldi. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE TÖREN

Şehit Polis Şeyda Yılmaz için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde cenaze töreni düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül de törene katıldı. Şehidimizin cenazesi Sivas'a götürülecek.

ÇÖP POŞETİYLE GÖTÜRDÜLER

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden saldırgan Y.E.G  adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında siyah çöp poşeti giydirilen saldırganı iki kadın polis Hayvan Durum İzleme Amirliğine bağlı hayvan taşıma aracıyla götürdü.

ŞEHİDİMİZİN CENAZESİ MEMLEKETİ SİVAS'TA

İstanbul Ümraniye’de silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz’ın cenazesi, defnedilmek üzere memleketi Sivas’a getirildi. Polis memuru Şeyda Yılmaz’ın cenazesi bugün Sivas merkezde Ay Yıldız Camii’nde ikindi namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Polis Şehitliğine defnedilecek.

BAKAN YERİKAYA'DAN AÇIKLAMA 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden saldırganın emniyetten adliyeye götürülme şekliyle ilgili soruşturma açıldığı iddialarının yalan olduğunu duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Polis memuru kızımız Şeyda Yılmaz'ı şehit eden saldırganın emniyetten adliyeye götürülme şekliyle ilgili olarak soruşturma açıldığına dair iddialar alçakça bir yalandır. Bu konuda ne İçişleri Bakanlığımızca, ne Emniyet Genel Müdürlüğümüzce ne de Valiliğimizce herhangi bir soruşturma açılmamıştır. Bu yalan haberleri yayanlar hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.