Gündem

Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit etmişti! Cani Yunus Emre Geçti için istenen ceza belli oldu

Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti için iddianame hazırlandı. Birçok suçtan sabıka kaydı bulunan cani için istenen ceza belli oldu.

Abone Ol

23 Eylül tarihinde hırsızlık suçundan yakalanan ve karakoldan firar eden Yunus Emre Geçti, kendisini yakalamak isteyen polislerle arbede yaşamış ve bir memurun silahını alarak etrafa ateş açmıştı. Meydana gelen olayda polis memuru Şeyda Yılmaz hayatını kaybederken, cani siyah poşete koyularak karakola götürülmüştü. 

İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

Türkiye'nin yasa boğulduğu olayda 26 farklı suç kaydı olduğu tespit edilen şüpheli Geçti, adli makamlarca tutuklanmıştı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülen soruşturma tamamlandı. Geçti hakkında 5 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İddianamede Geçti'nin geçmişi, sosyal ilişkileri, suçun vasıf ve mahiyeti nedeniyle cezasında indirim yapılmaması da istendi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Suç makinesi Yunus Emre Geçti hakkında polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit etmesi yönünden "Kadına karşı, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet istendi.

DİĞER POLİSİN YARALANMASI DA ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ

Olayda polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe'nin ağır yaralamasının öldürmeye teşebbüs olduğu değerlendirilen iddianamede, "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar, yine annesi Pınar Geçti'yi yönünden de aynı şekilde değerlendirilip "üstsoy birine karşı kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.