Gündem

Polisimizi şehit eden suç makinesi nasıl serbest? Avukat Pınar Hacıbektaşoğlu Ekol TV'de isyan etti

Ümraniye'de motosiklet hırsızını yakalamak için katıldığı operasyonda şehit düşen polis memuru Şeyda Yılmaz'ın ardından katilinin suç makinesi olduğu halde nasıl sokaklarda dolaştığı merak konusu oldu. Ekol TV'de yayınlanan Gün Ortası programına katılan Avukat Pınar Hacıbektaşoğlu isyan ederek açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

İstanbul Ümraniye'de 19 yaşındaki suç makinesi tarafından şehit edilen polis memuru Şeyda Yılmaz, Türkiye'nin yüreğini yaktı. Peki katil daha önceki suçlarından nasıl beraat etti? Avukat Pınar Hacıbektaşoğlu Ekol TV ekranlarında konuyu ele aldı.

ÜLKEMİZDE MÜEBBET HAPİS YATAN YOK

Avukat Pınar Hacıbektaşoğlu  sözleri şöyle:
İnfaz kanunu belki yüzlerce kez net bir şekilde ortaya koydum. Türkiye'de infaz sistemi olduğu an bizim suçla mücadele etmemize imkan yok. Belki binlerce ceza davasında mahkumiyetler veriliyor. 30 yıl hapsine, 20 yıl hapsine, 10 yıl hapsine diyor. Onu duyan her sanık 30'u kafasında anında 15 yıla indirir. Çünkü oradaki sanık bilir ki 30 yılın aslında 30 yıl olmadığını bunun 3'te 1'ini yatacağını, belli sürelerinin açık cezaevinde kalacağını hemen hesaplar. Bir de bunlara ekstra af, şartlı tahliye gelecek. Böyle olunca sanık, suçlu dediğimiz insanlar cezaları bile öngöremez oluyorlar.  Müebbet hapis yatan ülkemizde olmadı. Böyle olduğunda cezanın caydırıcılığı olmadığı gibi öngörülebilirliği de yok. 

GOOGLE'A YATARI KAÇ YAZDIĞINIZDA HESAPLIYORLAR

Yatarı kaç diye hesapladığınızda Google'de hesaplama yöntemleri çıkmış. Biz suçla mücadelede böyle olursa başarılı olamayız. Saldırgan 19 yaşında. Onun suç makinesi olmasında çokünlü bir avukat "Suçluyu savunmak, topluma en büyük itirazdır" demiştir. Bu bir bütün. İnfaz da ıslah da. 

26 SUÇTA NASIL İNFAZA DÜŞMEDİ?

Davanın kesinleşmiş olması gerekiyor. Bizde dosyanın istinaftan dönmesi 5 yıl.