PTT aracılığıyla annelere yapılacak 3700 TL yardım iddiaları son dönemde dikkat çekiyor. Sosyal medya hesaplarında dolaşan bu bilgilere göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın destek paketi kapsamında annelere 3 bin 700 TL ödeme yapılacağı belirtiliyor. Ancak, bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmamış ve yardım programı doğrulanmamıştır. PTT yardımları genellikle e-Devlet üzerinden yapılmakta, bu nedenle gerçek bir yardım programı olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşların e-Devlet üzerinden veya ilgili resmi kurumlar aracılığıyla bilgi edinmeleri gerekiyor. Şu an için PTT'den yapılacak 3700 TL yardımının başvurusu hakkında resmi bir bilgi bulunmuyor. İşte PTT annelere 3700 TL yardım başvuru tarihlerine ilişkin merak edilenler…

PTT ANNELERE 3700 TL YARDIMI VAR MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, annelere yönelik özel olarak 3700 TL yardım yapılacağına dair herhangi bir açıklama yapmamıştır. Sosyal medyada dolaşan bu iddialar, resmi kaynaklarla doğrulanmamış ve gerçek dışı olarak değerlendirilmektedir. PTT üzerinden böyle bir yardım başvurusu şu an için mevcut değildir. Bakanlığın sosyal yardımları, yıllardır devam eden mevcut destek ödemeleri çerçevesinde sağlanmaktadır.

SGK'DAN ÇALIŞAN ANNELERE 325 AVRO DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan annelere yönelik yeni bir destek paketinin müjdesini verdi. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yürütücüsü olduğu Avrupa Birliği (AB) destekli projeyle, Ankara, İstanbul ve İzmir'de yaşayan 7 bin anneye, çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmalarını önlemek amacıyla 12 ay boyunca ayda 325 avro (11.339 TL) destek verilecektir. Bakan Işıkhan, bu projenin ikinci dönemine başvuruların e-Devlet üzerinden alınacağını duyurdu. Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılarının teşvik edilmesi hedeflenen projeden, kayıtlı istihdamda kalmaya devam eden anneler faydalanabilecektir.