Reha Muhtar, 44 yıl önce başladığı gazetecilik kariyerinde Türkiye’nin hatırı sayılır medya kurumlarında çalıştı. Muhabir, haber sunucusu, televizyon programcısı ve yorumcusu olarak da yıllar boyunca medya ile içli dışlı yaşadı. Kariyerinin yanı sıra ilişkileri ve özel hayatıyla magazin dünyasının popüler isimlerinden olan Reha Muhtar’dan gelen haber bu sefer hayranlarını üzdü. Gece saatlerinde hastaneye kaldırılan Muhtar’ın yoğun bakıma kaldırıldığı duyuruldu.

R E H A M U H T A R B

REHA MUHTAR KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE ASLEN NERELİ?

Reha Muhtar 21 Temmuz 1959 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Babası aslen Kerküklü ve Irak Türkmeni ve Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde öğretim elemanıydı. Babasının işinden dolayı kışları Ankara'da yazları ise İstanbul'da yaşayan Reha Muhtar, eğitimin hayatını TED Ankara Koleji'nde tamamladı. Lisans eğitimini ise şimdiki adı İletişim Fakültesi olan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksekokulu'nda aldı.

Reha Muhtar, 1980 yılında gazeteciliğe başlarken, 1981 yılında çalışmaya başladığı Milliyet gazetesinin Ankara bürosunda, dış politika ve siyaset alanlarında muhabirlik yaptı.

Milliyet’ten sonra TRT'de çalışmaya başlayan Reha Muhtar, Atina, Yunanistan'da TRT muhabiri olarak ün yaptı.  Atina yıllarında Yunanistan briç şampiyonu olan ünlü isim, 1991 yılında CNN International'da yayınlanan Crossfire programının benzeri olan "Ateş Hattı" programını hazırlamaya başladı.

1993 yılında TRT'den ayrılan Muhtar, Kanal D'ye geçti ancak 1994 yılında Kanal D'nin satılmasının ardından yeniden TRT'ye döndü. 1995 yılında TRT'den ayrılarak Star TV'ye geçti ancak kısa bir süre sonra buradan da ayrılıp Kanal D'ye döndü.

1996 yılında Kanal D'den ayrılan Reha Muhtar, Show TV'de ana haber sunucusu ve haber genel yayın yönetmeni olarak çalışmaya başladı. 2000 yılında Akşam gazetesinde yaılar kaleme alan Muhtar, 2002 yılında Show TV ve Akşam gazetesinden ayrıldı ve Star TV'ye geri döndü.

2003 yılında Star TV'den ayrılsa da Star gazetesinde bir süre yazarlığa devam etti ancak aynı yıl içinde Star Medya Grubu'ndan ayrıldı.

2004 yılında atv'ye geçen Reha Muhtar, Akademi Türkiye jürisi olarak görev yaptı ve Sabah gazetesinde yazılar kaleme aldı. 2006 yılında Ciner Medya Grubu'ndan ayrıldı, Show TV'de Metin Uca ile beraber PişşTi adlı programını sundu. Ancak aynı yıl içerisinde programın sona ermesiyle Vatan gazetesinde yazmaya başladı.

2007 yılında FOX'a geçen Reha Muhtar, Çapraz Ateş programını sundu fakat program aynı yıl son bölümünü yapınca, bu kanaldan da ayrıldı.

Show TV'ye dönerek yarışma sunucusu olarak ekranlarda yer aldı ancak yarışmanın ömrü de fazla sürmedi. 2009 yılında CNN Türk'te "Çok Farklı" programını, Kanaltürk'te Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar ile "Son Kale" adlı programları yayınlandı. 2011 yılında Kanaltürk'ten ayrılan Muhtar son olarak, 2016 yılı Kasım ayında da Vatan Gazetesi'ndeki görevini sonlandırdı.

R E H A M U H T A R C

REHA MUHTAR’IN ÖZEL HAYATI

Reha Muhtar, 1983 yılında meslektaşı Selin Çağlayan'la evlendi. 5 yıl sonra evliliğini sonlandıran Muhtar, 2001 yılında ünlü şarkıcı Nilüfer ile ilişki yaşamaya başladı. Çiftin ilişkisi, 2003 yılında ikilinin bir basın açıklaması yaparak ilişkilerinin sona erdiğini duyurdu.

Reha Muhtar, 2006-2007 yıllarında şarkıcı Gülşen’le olan ilişkisiyle magazin dünyasında büyük yankı uyandırdı. 2008 yılında oyuncu Deniz Uğur'la olan ilişkisi 2010 yılında sona erdi.

Reha Muhtar, şarkıcı Nilüfer’in kızı Ayşe Nazlı’nın manevi babasıdır. Aynı zamanda oyuncu Deniz Uğur’la olan ilişkisinden de 2009 yılında dünyaya gelen Mina ve Poyraz adında ikiz çocukları vardır.

REHA MUHTAR’A NE OLDU, NEDEN YOĞUN BAKIMA ALINDI?

Reha Muhtar’ın yoğun bakımda ve solunum cihazına bağlı olduğu haberi sevenlerini üzüntüye boğdu. Ünlü gazetecinin İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki evinde kaza geçirdiği kaydedildi. İddiaya göre yüksekten düşen Reha Muhtar, kaza sonrası Maslak’taki bir özel hastaneye kaldırıldı.