Roblox'un geleceği ile ilgili gelişmeler devam ediyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hatırı sayılır bir kullanıcısı olan Roblox oyununun ne zaman erişime açılacağı gündemden düşmüyor. İşte, konuya dair son bilgiler...

BAKAN URALOĞLU'NDAN ROBLOX AÇIKLAMASI

TGRT Haber'in Roblox'a erişim engeli ile ilgili sorusuna Bakan Uraloğlu, "Roblox oyunu ile ilgili bizle bir temas oldu. BTK olarak yetkimizi kullandık. Burada süreç biraz farklı ilerledik. Beni arkadaşlarım aradı, alınan bir kararı bildirdiler. Ben bu kararla birlikte Roblox denilen oyunu öğrenmiş oldum. Kararları okudum, görselleri izledim. Ben çocuklarımız için endişelendim. 4 saat içinde yasağı uyguladık. Veliler bize 'Allah razı olsun biz engelleyemedik siz engellediniz dediler" ifadelerini kullandı.

1 (11)-2

ROBLOX NE ZAMAN AÇILACAK?

1 aydan fazla bir süredir erişim engeli olan Roblox'un ne zaman açılacağı henüz netlik kazanmadı. Özellikle çocukların oynadığı Roblox'un açılması ile ilgili resmi açıklama gelir gelmez haberimizde yer alacak.

ROBLOX'UN YASAKLANMA NEDENİ NEDİR? 

7 Ağustos 2024 tarihinden beri Türkiye'de erişime kapalı olan Roblox ile ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, Anayasamız gereği çocukların korunmasının devletin birincil sorumluluğu olduğunu açıklamıştı.

Bakan Tunç, Roblox'a Türkiye'de erişim engeli getirilmesinin nedeni olarak, platformda çocuk istismarına yol açabilecek içeriklerin bulunmasını göstermişti.

3 (5)-2