27 Ekim kaybolan ve 18 gün yapılan aramalar sonucunda Tuşba ilçesine bağlı özellikle yazlıkların bulunduğu kırsal Mollakasım Mahallesi sahilinde Rojin Kabaiş’in cansız bedeni bulundu. 27 Ekim günün çakıl taşı toplamaya gittiği öğrenilen Rojin Kabaiş’in markete uğrayıp, su ve bir adet kek almıştı. Ancak daha sonradan haber alınamayan Rojin Kabaiş’in cesedi bulunduktan sonra yapılan çalışmalar sonucunda Google aramalarına ve kütüphaneden aldığı kitaba ulaşıldı. Türkiye’ye yasa boğan olayda neler olduğu merak konusu olurken, Rojin Kabaiş intihar mı etti? Rojin’in Google aramalarında neler var? Okuduğu Kayıp Aranıyor kitabının konusu ne, özet? diye merak ediliyor.

Aw297390 01 1

ROJİN’İN GOOGLE ARAMALARINDA NELER VAR?

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, yurta yerleştikten sonra sırra kadem basmıştı. 27 Eylül Günü kaybolan Rojin’in Kabaiş’in cansız bedeni gittiği Van Gölü civarından 24 kilometre uzaklıkta olan Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi sahilinde bulunmuştu. Otopsi raporu için morga kaldırılan Rojin Kabaiş’in ardından sır perdesi her geçen gün aranırken, Rojin Kabaiş intihar mı etti, yoksa biri mi zarar verdi? sorusu merak ediliyor. Öte yandan emniyet güçlerinin yaptığı çalışmalar sonucunda Rojin Kabaiş’in cep telefonunda Google aramalarına ulaşıldı. Rojin’in Google aramalarında şu başlıkları arattığı ortaya çıktı:

  • 'Otopsi nasıl yapılır?',
  • 'Ölen kişinin banka hesabındaki paraya ne olur?',
  • 'Öldükten sonra cennete nasıl girilir?'

27072019 Kayip Araniyor

ROJİN’İN OKUDUĞU KAYIP ARANIYOR KİTABININ KONUSU NE, ÖZET?

Sait Faik Abasıyanık’a ait olduğu bilinen ve Rojin’in kütüphaneden aldığı ortaya çıkan Kayıp Aranıyor kitabının konusu birçok kişi tarafından merak edilerek, özetine ulaşılmak isteniyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş’in okuduğu, Kayıp Aranıyor (Sait Faik Abasıyanık) özeti şöyle;

Nevin herkes tarafından çok sevilen birisidir. Herkesin derdini dinleyen, sohbet eden ve onları anlamaya çalışan bir insandır. Babası eski konsolostur. Bu yüzden hayatı biraz bolluk ve rahatlık içinde geçmiştir. Her mekanda olduğu gibi burada da kötü insanlar vardır. Ve bunlar Nevin’i çekememektedirler. Kamarot İrfan da bunlardan birisidir. Kendini çok iyi tanıtmış olmasına rağmen kıvılcım bekleyen insanlar için İrfan’ın sözleri yeterli olmuştur. Onun babası tarafından şımartılmış bir kız olduğunu onunla bununla kahvede sürttüğünü aralarında konuşmaya başlamışlardır. Kocası Özdemir ise onu pek de o kadar sevmemiştir. Ona lüzumlu bir eşya muamelesi göstermiş, nasıl tıraş sabunu bulamayınca tedirgin oluyorsa, eşi yokken de öyle tedirgin olmuştur. Nevin de kocası Özdemir’den bu derece bir muamele gördüğü için balıkçı Cemal’le dolaşmaya başlar. Gittiği her yerde ihtiyacı olan huzuru aramaktadır. Gördüğü herhangi bir biletçiye bile anında içi ısınmakta, sanki ilacı ondaymışcasına ondan bi rşeyler alacağına inanmaktadır. Bir defasında Cemal’le görüştüğünde boşanma meselesini konuşur. Nevin kocasından boşanıp tekrar İstanbul’ a dönecektir. Daha sonra boşanma işleri için Ankara’ya gider. Fakat Nevin’in içi çok daralmıştır. Artık Nevin’in sıkıntıları bir ara öyle bir dereceye gelir ki midesindeki ağrıdan duramaz olur.

Rojin Kabais In Olmeden Once Internette Yaptigi 17939541 5133 M

Fakat Nevin bu durumdan iyice bunalmıştır. Eve dönmesine imkan yoktur. “Konsolosun kızı” ile “Balıkçı Cemal’in arkadaşı” arasında mekik dokumak için sinirleri artık müsait değildir. Böyle bir yaşayışın zevksizliğini, hastalığını hiç sevmemiştir. Başka yerlerde başka hayatlara yelken açacaktır. Babasına bir mektup yazar ve istasyondan bir trene atlayarak huzura doğru yolculuğa çıkar.

Nizamettin Kabais

ROJİİN’İN BABASI NE SÖYLEDİ?

Rojin'in babası Nizamettin Kabaiş ortaya atılan iddiaların ardında kızının intihar etmediğini cinayete kurban gittiğini söyleyerek, şunları dile getirdi:

"Rojin bir gece boyunca yurda gitmedi, öbür gün saat 12'ye çeyrek kala beni aradılar. Diyor 'çocuğun gelmemiş'. Benim haberim nasıl olsun çocuğumun gelip gelmediğinden. Kenarda tel örgü yoktu, kamera yoktu, ışık yoktu. Çocuk demiş ki; 'Gideceğim biraz çakıl taşı toplayacağım' Benim tahminim serseriler orada görmüşler, çocuğuma zarar vermişler. İnşallah bunu yapanları en yakın zamanda bulup en ağır ceza neyse onlara versinler. Hatta idam etsinler onları.

Zararsız küçücük Rojin'den ne istediler. Rojin'in kime ne zararı vardı ki? Niye böyle yaptılar. 24 kilometre uzağa gece o çocuk tek başına gitmez. Ben orayı görmedim. Yurdun yanındaki göl derin değil. Eğer gitselerdi orada boğulma tehlikesi yoktu. 50 kilometre dalgıçlar ileri gidiyor, daha bir karıştı. Çocuğumun başına birileri bir şey getirmiş mutlaka. Tek başına oraya gitmez. Oradan suya girse de oraya kadar gitmez. Bir vahşet vardır. Birileri mutlaka yapmış. Ben devletten bunu istiyorum. Bu vahşeti yapanları en yakın zamanda ortaya çıkarsınlar. Cezaları da idam olsun. Bir daha da Rojinler gitmesin. Acılara son verelim. Çocuklardan, kadınlardan ne istiyorlar?"