Türkiye bugün de Rojin Kabaiş için ağlıyor. Üniversite birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül’de kaldığı KYK yurdundan ayrılmış bir daha da geri dönmemişti. Genç kıza ulaşamayan ailesinin kayıp ihbarının ardından Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları geniş bir alanda yapılmaya başlandı…

Rojin Kabais Kimdir B

ROJİN KABAİŞ KİMDİR?

Aslen Diyarbakırlı olan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, üniversite okumak üzere Van’a gelmişti. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü'nde birinci sınıf öğrencisiydi.

Ali Yerlikaya-1

CANSIZ BEDENİ BULUNAN ROJİN NE ZAMAN VE NASIL KAYBOLDU?

Rojin Kabaiş 27 Eylül’de (18 gün önce) akşam saatlerinde kaldığı KYK yurdundan ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmemişti. Arkadaşlarına Van Gölü kenarında taş toplayacağını söyleyen Rojin yolda ailesi ile görüntülü konuşma yapmıştı. O günden sonra genç kızdan bir daha haber alınamadı.

15 Ekim Salı günü İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımla Rojin Kabaiş’in cansız bedenine ulaşıldığını kaydetti. Bakan Yerlikaya paylaşımında “27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu.

Rojin kızımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum.” İfadelerini kullandı.