Gündem

Rojin Kabaiş’in cenazesi acılı ailesine teslim edildi

Son dakika haberleri: Van’da 27 Eylül günü kaldığı yurttan çıkan ve Van Gölü kıyısına giden 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in cenazesi 18 gün sonra bulundu. Rojin’in otopsi işlemleri Adli Tıp'ta tamamlandı. Cenazesi ailesine teslim edilerek memleketi Diyarbakır'a götürüldü.

Abone Ol

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölüm 1. Sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 27 Eylül günü yurtta akşam yemeği yemiş ardından da arkadaşlarına çakıl taşı toplayacağını söyleyerek Van Gölü sahiline gitmişti. Bir daha kendisinden haber alınamayan genç kız günlerdir aranıyordu. Rojin’in cansız bedeni dün arama çalışmalarının 18 gününde Van Gölü kıyısında bulundu.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada, "27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da KYK yurdundan ayrılan ve 18 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın maalesef cansız bedeni ekiplerimiz tarafından Van Gölü Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu. Rojin kızımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum" ifadeleri kaydedildi.

Kayıp Rojin Kabaiş'ten acı haber: Cansız bedeni bulundu Kayıp Rojin Kabaiş'ten acı haber: Cansız bedeni bulundu

CENAZESİ AİLESİNE TESLİM EDİLDİ

Olay yerinde yapılan ilk incelemenin ardından Rojin’in cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Baba Nizamettin kaba iş acı haberle yıkılırken akrabaları ile birlikte Adli Tıp Kurumu önünde otopsinin tamamlanmasını bekledi.

CENAZE DİYARBAKIR'A GÖTÜRÜLDÜ

Acılı baba otopsi işlemleri sonrasında kızının cenazesini teslim aldı. Rojin Kabaiş’in cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Diyarbakır’a götürüldü.