Elektrikli toplu ulaşımda dünyanın öncü markalarından biri olan Karsan, yenilikçi çözümleriyle Romanya’da büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Botoșani Belediyesi’ne 30 adet e-JEST minibüsü satan Karsan, şimdi de 38 adet 10 metrelik e-ATA otobüs teslim etmek için yeni bir anlaşmaya imza attı. Ayrıca, Alba Lulia Belediyesi’ne de 6 adet e-JEST satışı gerçekleştiren şirket, 2025 yılına kadar Romanya’da en büyük elektrikli toplu taşıma filosuna sahip olmayı planlıyor.

365 ELEKTRİKLİ ARAÇ TESLİM EDİLDİ

Karsan CEO’su Okan Baş, "Romanya, elektrikli ulaşımda büyümemizin kilit pazarı. Bugüne kadar bu ülkede 365 adet elektrikli araç teslim ettik. Ancak hedefimiz bununla sınırlı değil; daha büyük ihalelerle bu sayıyı artırmayı amaçlıyoruz,” dedi. Karsan, distribütörü AAR ile sürdürdüğü iş birliği sayesinde Romanya’daki varlığını güçlendirerek, başta Botoșani ve Alba Lulia olmak üzere birçok şehre çevreci ve sürdürülebilir ulaşım çözümleri sunuyor.

450 KİLOMETRE MENZİLİ VAR

Karsan'ın tamamen elektrikli e-ATA serisi, yüksek performanslı ve çevre dostu yapısıyla dikkat çekiyor. 10, 12 ve 18 metrelik modelleri bulunan bu otobüsler, 450 kilometreye kadar menzil sunarken hızlı şarj özelliğiyle de öne çıkıyor. Botoșani’de kullanılacak 10 metrelik e-ATA modeli, 79 yolcu kapasitesi ile şehir içi ulaşımda modern ve konforlu bir çözüm sunuyor.

Ayrıca, e-JEST minibüsü de düşük enerji tüketimi ve 210 kilometreye varan menziliyle şehir içi ulaşımda etkili bir çözüm sağlıyor. Alba Lulia için imzalanan yeni anlaşma ile birlikte, bu kompakt ve çevreci minibüsler Romanya’nın toplu ulaşımında önemli bir yer edinmeye devam ediyor.

Kaynak: Can Doker