Yaşam

Saatler geri alınacak mı? Kış saati uygulamasına bu yıl dönülecek mi? Bakan Bayraktar’dan kış saati açıklaması

Kış saati uygulaması ile saatler geriye alınıyor. Böylelikle okula ve işe erken saatte gidecek olanlar hava biraz daha aydınlandıktan sonra evden çıkıyor. Her yıl ekim ayında gerçekleştirilen uygulama Türkiye’de ise 2016 yılından bu yana uygulanmıyor. Ekim ayının ilk haftası geride kalırken Saatler geri alınacak mı? Kış saati uygulamasına bu yıl dönülecek mi? soruları yeniden gündeme geldi. Bakan Bayraktar yaptığı açıklama ile konuya son noktayı koydu…

Abone Ol

Kış saati uygulaması ile enerji tasarrufu elde edildiği belirtiliyor. Dünyanın pek çok bölgesinde devam eden uygulama 2016 yılından bu yana uygulanmıyor, yurt çapında yaz saati uygulaması kullanılıyor. Dünya genelinde 27 Ekim Pazar günü yeniden kış saati uygulamasına geçilecek. Türkiye’de de milyonlarca kişi saatlerin geri alınarak kış saati uygulamasına geçilmesi yönünde taleplerini dile getiriyor. Konuyla ilgili açıklama ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan geldi. Böylelikle akıllardaki sorular da yanıtını bulmuş oldu…

BAKAN BAYRAKTAR’DAN KIŞ SAATİ AÇIKLAMASI

Ekim ayının ikinci haftasında kış saati uygulamasına ilişkin tartışmalar yeniden alevlendi. Özellikle ilkokul çağındaki çocukların havalar aydınlanmadan okul yoluna düşüyor olması halk arasında meraka neden oldu.

Ancak konuyla ilgili açıklama en yetkili isim olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan geldi. Bakan Bayraktar kış saati uygulamasına ilişkin yaptığı açıklamada "Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller mesai ve okul saatleriyle ilgili uygulamalarını yapabilirler" ifadelerini kullandı.

SAATLER GERİ ALINACAK MI? KIŞ SAATİ UYGULAMASINA BU YIL DÖNÜLECEK Mİ?

Bakan Bayraktar’ın açıklamasına göre bu yıl da kış saati uygulamasına dönülmeyecek ve saatler geri alınmayacak.

KIŞ SAATİ UYGULAMASI NEDİR, AMAÇLARI NELERDİR?

Kış saati uygulaması, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatlerin belirli bir tarihte geri alınmasıdır. Bu uygulama, yaz saati uygulamasının tam tersidir. Yaz saati uygulamasında saatler ileri alınırken, kış saati uygulamasında saatler geri alınır.

Kış saati uygulaması ile enerji tasarrufu sağlanması amaçlanır. Gün ışığından daha fazla faydalanarak aydınlatma ihtiyacı azaltılır.