E.T. Bursa’da sosyal medyadan tanışıp buluştuğu Firuz Naobi’yle buluşmasının ardından daveti üzerine evine gitmişti. Naobi’nin evinde arkadaşları olduğunu bilmeyen E.T. Naobi'nin  Kestel ilçesindeki evde birlikte yaşadığı Naser Ahmed Azizi, Samet Ali Nazeri (21) ve Sufi Pivani ile tanışarak sohbet etti.

 E.T., iddiaya göre, uyumak için gittiği odada Firuz Naobi ve 3 arkadaşı tarafından el ve ayaklarından tutup etkisiz hale getirilerek cinsel istismara uğradı. Şüpheliler E.T.’yi, "Yaşadıklarını anlatırsan sana daha kötüsünü yaparız" diyerek tehdit edip, tanınmaması için erkek kıyafeti giydirip, 200 lira vererek evine gönderdi.

Yaşadıklarını ailesine anlatan genç kızın ailesinin şikayetinin ardından gözaltına alınan 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonunda tutuklu 4 sanık hakkında, Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

“YALVARMAMA RAĞMEN İSTİSMAR ETTİLER”

Görülen ilk duruşmada pedagog eşliğinde ifade veren E.T. “Yalvarmama rağmen gece boyunca bana cinsel istismarda bulundular. En fazla istismarı erkek arkadaşım yaptı. Sabah ise beni tehdit edip, bir miktar para vererek evlerinden gönderdiler. Onlardan şikayetçiyim" sözlerini kullandı.

Tutuklu sanıklardan Naser Ahmed Azizi, E.T. ile Firuz ve Samet isimli arkadaşlarının isteği üzerine ilişkiye girdiğini söylerken, Firuz Naobi suçlamaları kabul etmedi.

Sufi Pivani'nin avukatı Münevver Bilir ise "Müvekkilin DNA'sı olay yerinde bulunmayıp mağdurun beyanı haricinde cezalandırılmasına yol açacak bir delil bulunmamaktadır. Mağdur beyanları suç tarihini net olarak tespit etmeye elverişli olmayıp muhtemel suç tarihlerinde müvekkile ait baz istasyonu verileri kendisinin olay anında olay yerinde olmadığını göstermektedir” diyerek savunmada bulundu.

Son olarak müvekkillerini savunmak için, “Mağdurun çeşitli mahkemelerdeki başka suçlar nedeniyle alınan beyanlarında iddia olunan cinsel istismar suçu tarihlerinde evde ailesiyle birlikte olduğu görülmektedir" sözlerini kullandı.

İYİ HAL UYGULANMADI

Karar aşamasına gelen yargılamada sonuçlar açıklandı. Heyet, E.T. ile defalarca ilişkiye giren Naobi ile Nazeri’ye suçu 'zincirleme' olarak işledikleri için, 'Çocuğun cinsel istismarından 40 yıl 6'şar ay, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan ise 12 yıl olmak üzere toplam 52 yıl 6'şar ay hapse mahkûm etti.

E.T. ile bir kez ilişkiye girdikleri iddia edilen ancak DNA'larına rastlanmayan Sufi Pivani ile Naser Ahmed Azizi'ye ise Yargıtay’ın, 'Cinsel istismar olaylarında, birisi yapar da diğeri de yanında olursa hem kendi eyleminden hem de yanında beklediği diğer kişinin eyleminden sorumlu olur' içtihadı gerekçesiyle, 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan 36'şar yıl hapis cezası verdi.

Sanıklar, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan da 12'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. 4 sanığa 'zincirleme suç' kapsamında hapis cezaları veren mahkeme heyeti, "İyi hali hak ettiklerini düşünmüyoruz" diyerek verilen kararda herhangi bir indirim uygulamadı.

Kaynak: haber merkezi