Gündem

Sahte mehdinin 3 karısı çıktı : Kimseden para istemedim, kendileri verdi

Çanakkale'de, kendini mehdi ilan edip, kurduğu suç örgütüyle sözde müritlerine gayrimenkullerini sattırıp kredi çektirerek maddi kazanç sağladığı belirlenen Mustafa Çabuk ile beraberindeki 15 kişi tutuklandı. Ekol TV'nin ulaştığı bilgilere göre sahte mehdinin 3 karısı çıkarken, müritlerinin de FETÖ'den arandığı belirlendi.

Abone Ol

Dini duyguları sömürerek kazanç elde eden sahte mehdi Mustafa Çabuk’un müritleri arasında FETÖ örgütünden araması olan kişiler ve askeriyeden ihraç edilen askerlerin de bulunduğu ortaya çıktı. Ekol TV'den Gökay Usanmaz'ın ulaştığı bilgilere göre sahte mehdi Mustafa Çabuk’un 3 kadın ile imam nikâhlı evli olduğu, evinde yapılan aramalarda ruhsatsız silah ve üzerinde sahte mehdinin parmak izlerinin bulunduğu ortaya çıktı.

200 KİŞİYİ ETRAFINA TOPLADI

Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler köyünde bulunan yaklaşık 200 kişiden oluşan Hilafeti Muhammediye Tarikatı üyeleri, 'mehdi' olarak kabul ettikleri Mustafa Çabuk'la 18 ay önce kendilerini depremzede olarak göstererek, köyün yakınlarında bulunan Koç Termal ve Hilal Evleri'ni 2 yıllığına kiraladı.

KREDİ ÇEKTİRİP MADDİ KAZANÇ SAĞLADI

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kendini mehdi ilan edip, 2020 yılında İstanbul'da kurduğu suç örgütünü Bayramiç ilçesi kırsalındaki bir termal tesis ile doğa evlerine taşıyan Mustafa Çabuk'un insanların dini inanç ve duygularını istismar etmek suretiyle sözde müritlerine gayrimenkullerini sattırıp kredi çektirerek maddi kazanç sağladığını tespit etti.

SAHTE MEDHİ TUTUKLANDI

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli yürütülen çalışmalarda, Mustafa Çabuk ve beraberindekilere yönelik 8 Ekim'de Çanakkale Jandarma Komutanlığı'nın da desteğiyle operasyon düzenlendi. Operasyonda ikamette yapılan aramalarda, tabanca, 10 fişek, 275 bin TL para, 10 telefon, 3 bilgisayar kasası, 3 laptopa el konuldu. Gözaltına alınan Mustafa Çabuk'un da aralarında olduğu 16 şüpheli, 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurma' ve 'Nitelikli dolandırıcılık' , 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurma' suçlarından dün adliyeye sevk edildi. Sahte mehdi Mustafa Çabuk ile beraberindeki 10 müridi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

MÜRİTLER FİRARİ FETÖ'CÜ ÇIKTI

Ekol TV'den Gökay Usanmaz’ın haberine göre sahte mehdi Mustafa Çabuk’un 200 müridinin arasından birbirinden ilginç kişiler bulunuyor. Ekol TV'nin ulaştığı bilgilere göre sahte mehdinin müritleri arasında FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan kişiler ile FETÖ/PYD nedeniyle askeriyeden ihraç edilen askerler sahte mehdinin müritleri arasında bulunduğu ortaya çıktı.

RUHSATSIZ SİLAHTA MEHDİNİN PARMAK İZİ

Sahte mehdi Mustafa Çabuk’un evinde yapılan aramalarda ruhsatsız silah ve mermileri de ele geçirilmişti. Kriminal Şube Müdürlüğü’ne gönderilen silahta yapılan incelemelerde sahte mehdi Mustafa Çabuk’un parmak izlerinin bulunduğu ortaya çıktı.

“BİZ AİLEYİZ BERABER YAŞIYORUZ”

Öte yandan sahte mehdi Mustafa Çabuk’un ifadesinde “Ben Allah’ın halifesiyim. Biz bir aileyiz. Beraber yaşıyoruz. Kimseden para istemedim, kendileri getirip verdi” diyerek suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

MÜRİTLERİN ÇOĞU ÇARESİZ İNSANLAR

Yapılan araştırmalarda sahte mürit Mustafa Çabuk’un yanına gelip müritlik yapanların, evini satıp hibe edenlerin birçoğunun arayış içinde olan, eşinden kaçmış, boşanmış, ruh sağlığı iyi olmayan, uyuşturucu bağımlısı ya da mecburiyetten orada olan kişiler olduğu ortaya çıktı. Sahte mehdi Mustafa Çabuk’un eşinin kendisine inanmadığını söylediği de öğrenildi. 

SAHTE MEHDİNİN 3 EŞİ VAR

Sahte mehdi Mustafa Çabuk’un imam nikahlı 3 eşi olduğu ve bu kişileri müritlerinin arasından seçtiği ortaya çıktı.

MALİ SORUMLU: MÜRİTLERİ ÇALIŞTIRDIK

Evli ve lise mezunu olduğunu, EYT emeklisi olduğu için 24 bin lira aylık gelirinin olduğunu anlatan Serkan Ö. ifadesinde “Ben örgütün mali sorumlusuyum ancak Mustafa Ç. ve Münir K.’den de paralar gelir bunu bana bazen söylerler bazen söylemezler. Çanakkale Bayramiç'te kaldığımız otelin çevresinde kiraz ve elma bahçelerine bizimle kalanlar yevmiyeli işçi olarak gitmektedirler. 20 kişi günlük bin 500 TL karşılığında çalışır. Gelen paranın bin TL’si havuza konulur. Bu para Münir K.’de toplanır bende denetlerim” dedi.