Gündem

Sahte mehdinin müridi Esra Erol'u tehdit etmişti! Aylar önce verdiği sokak röportajı ortaya çıktı

Esra Erol, Çanakkale'de insanların dini duygularını sömüren sahte mehdi Mustafa Çabuk'un ortaya çıkarılmasına vesile olmasının ardından müritlerden biri olan Hasan D. tarafından ölüm tehdidi almıştı. Tutuklanan Hasan D.'nin aylar önce verdiği sokak röportajında "Çanakkale'de mehdi var" sözleriyle dikkat çekti.

Loading...

Abone Ol

Bir otelde 300 kişiyi zorla tuttuğu iddia edilen ve geçtiğimiz günlerde tutuklanan sahte mehdi Mustafa Çabuk'un ardından müridi Esra Erol'u ölümle tehdit etmişti. Televizyon programcısı ve sunucusu Esra Erol'a yönelik tehdit içerikli video paylaşan Hasan D. bugün yakalanarak gözaltına alınmasının ardından tutuklandı. 

"MEHDİ İLE BİREBİR GÖRÜŞÜYORUM"

 Esra Erol’a “parça parça edilir, surlardan aşağıya atılırsın lan” diyen şüphelinin aylar önce verdiği röportaj ortaya çıktı. Hasan D. “Beni dinlemeyen helak olur. Mehdi şu an Çanakkale’de, birebir görüşüyorum. Dağlara çıkın ölmeyin" dedi.

KAÇMA ŞÜPHESİNE DİKKAT ÇEKİLDİ 

Hakim tarafından verilen kararda şüpheli Hasan D.'nin Esra Erol'u tehdit ettiğine dair görüntü çözümleme tutanağının içeriğine dikkat çekilirken şüphelinin şüpheli hakkında geçmişte 7 kez yakalama emri düzenlenmiş olması nedeniyle kaçma şüphesinin bulunduğu hatırlatıldı. 

MAHKEMEDEN ADLİ SİCİL KAYDI VURGUSU 

Öte yandan hakimlik tarafından verilen kararda  "şüphelinin adli sicil kaydında bulunan mahkumiyetlerinin içeriği ile suçun konusu ve ağırlığı nazara alındığında adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı ve tutuklamanın ölçülü olacağı kanaatine varıldığı" bildirilerek Hasan D.'nin bazı suçlardan hüküm giydiğine dikkat çekildi. 

MÜRİDİ ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ!

'Çıkar amaçlı suç örgütü kurma, nitelikli dolandırıcılık suçları'yla ilgili jandarma ve polis tarafından düzenlenen ortak şafak operasyonuyla sabaha karşı 15 müridiyle birlikte gözaltına alınan ve tutuklanan Mustafa Çabuk,'un kardeşi olduğu söylenen Hasan isimli müridi de Esra Erol'u tehdit etti. Yayınladığı videoda, Erol'u "Ey Esra Erol, ne yapmaya çalıştığını biliyorum. Sen benim canımı aldın ben de senin canını alacağım. Seni destekleyenlerin de canını alacağım. Herkesin canını alacağım. Uğraşma, sana söylüyorum benim canımla uğraşma. Surlardan aşağıya atılırsın, parça parça edilip surlardan atılırsın. Köpek" sözleriyle ölümle tehdit etti.