Gündem

Bakan Kacır: TEKNOFEST'leri çok önemli fırsat olarak görüyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST açılışında konuştu. Kacır, “Dijital deneyim alanları var. Dev planetaryumumuz var. Adana'ya bekliyoruz herkesi. Akıncı ve Bayraktar TB3 kol uçuşu gerçekleştiriyor. Formasyon uçuşlarının ilk kez yapıldığı yer TEKNOFEST. Cuma günü Cumhurbaşkanımız gelecek. TEKNOFEST'leri çok önemli fırsat olarak görüyoruz” ifadelerini kaydetti.

Abone Ol

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bu yıl Milli Teknoloji Hamlesi heyecanını TEKNOFEST Adana'da zirveye taşıdıklarının altını çizdi. Kacır, açılışta yaptığı konuşmada, "100 bin teknogirişim hedefimize giden yolda, geleceğin teknoloji girişimleri işte burada doğuyor" ifadesini kaydetti.

"TEKNOLOJİ ALANLARINDA TAM BAĞIMSIZLIĞA MÜHÜR VURULACAK"

Bakan Kacır, önümüzdeki dönemde üniversitelerimizin bu alandaki katkılarına değinerek, gelecekteki teknoloji öncülerinin yetiştirilmesi konusunda önemli adımlar atacaklarını vurguladı. Bu bağlamda, etkinliğin teknoloji ve girişimcilik için sağladığı fırsatların altını çizen Kacır, tüm katılımcılara başarı diledi.

Bakan Kacır'ın konuşmasının tamamı şu şekilde:

“Dijital deneyim alanları var. Dev planetaryumumuz var. TEKNOFEST girişim fabrikası haline geldi. Adana'ya bekliyoruz herkesi. Akıncı ve Bayraktar TB3 kol uçuşu gerçekleştiriyor. Formasyon uçuşlarının ilk kez yapıldığı yer TEKNOFEST. Cuma günü Cumhurbaşkanımız gelecek. TEKNOFEST'leri çok önemli fırsat olarak görüyoruz. Hazır ol cenke istiyorsan sulh sana.

 Türk milletinin tam bağımsız yaşaması adına millileşme hamleleri tamamlanması gerekiyor. Her gün dünyada olup bitenlerden bir kez daha görüyoruz. Çok farklı tehditlerin çoğaldığı dünyadayız. Türkiye'nin yapacağı en stratejik iş milli savunma hamlesini gerçekleştirmek. Daha önce piyade tüfeği bile üretemeyen ülkeydik. Teknolojik alanlarda benzer atılımı milletimizle gerçekleştireceğiz.

5-10 yıl içinde tüm teknoloji alanlarında tam bağımsızlığa mühür vurulacak. Türk milleti her daim dosta güven, hasımlara endişe telkin etmeyi bilmiştir. Bu zor coğrafyada hürriyetimizden taviz vermeden milletimizle devam edeceğiz. Burası adeta şarj istasyonu gibi. Gençlerimiz yıldan yıla yaptıkları işlere daha kuvvetli sarılıyorlar. Biz düzenlediğimiz yarışmalarla çıtayı daha yukarıya çıkarıyoruz.”