İklim Ekonomisi zirvelerinin ilkini 7 Haziran 2024’te “Sürdürülebilirlik Finansmanı” teması ile düzenleyen DÜNYA Gazetesi, ikinci zirvesini ise 20 Eylül 2024 tarihinde “Sürdürülebilir Ulaştırma ve Akıllı Altyapı Sistemleri” teması ile gerçekleştirdi.

Sıradaki İklim Ekonomisi Zirvesi ise 18 Ekim tarihinde “Sürdürülebilir Tarım ve Su Kaynakları Yönetimi” başlığı ile Şanlıurfa Ceylanpınar’da bulunan TİGEM / Ceylanpınar Tarım İşletmesi’nde düzenlenecek.

BAKAN YUMAKLI DA KATILACAK

İçeriği, ulusal ve uluslararası çevre uzmanlarının danışmanlığı ile hazırlanan zirveye, Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı da katılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı bürokratlarının da sunumları ile katılacakları zirvede ayrıca tarım ve gıda sektörü temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum temsilcileri ile çevre duyarlılığına sahip uzmanlar da yer alacak.

Dünya Gazetesi üçüncü zirvesi için Türkiye’nin tarımsal üretiminin yükünü çeken, bununla birlikte azalan su kaynakları riskini en çok hisseden Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni seçti. TİGEM desteği ile düzenlenecek zirveye ulusal ölçekte katılım sağlanacak ve zirvenin çıktıları bir rapor halinde UNDP ile paylaşılacak.