Gündem

Savcılık fethi kabir kararı almıştı: Garipoğlu'nun mezarının başında hareketli dakikalar

Geçtiğimiz hafta Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabulut ailesinin talebini kabul ederek Cem Garipoğlu için fethi kabir kararı almıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na işlemlerin Karacaahmet Mezarlığı'nda yapılabilmesi için talimat verilmişti. Garipoğlu’nun 3 Ekim günü saat 11.00’de açılacak olan mezarının başında hareketlilik kameralara yansıdı.

Abone Ol

Cem Garipoğlu, 3 Mart 2009’da Münevver Karabulut’u vahşice öldürmüş, 197 gün sonra teslim olarak tutuklanmıştı. 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Garipoğlu'nun, Silivri Cezaevi'nde 10 Ekim 2014’de ölü bulunduğu duyurulmuştu. Başsavcılık, Silivri 5 Nolu cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun ölümüne ilişkin şüphelerden sonra yeni bir karar aldı.

MEZARI BAŞINDA HAREKETLİ ANLAR

15 yıl önce Münevver Karabulut’u vahşice katledilmesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen ve orada intihar ettiği duyurulan Cem Garipoğlu’nun ölümüne ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması ile ilgili Karabulut ailenin başvurusu kabul edildi.

3 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de açılacak olan mezarın başında hareketlilik görüntülendi. Garipoğlu’nun cesedinden alınacak kemik örnekleri ile kimlik eşleşmesi yapılacağı gün için mezarında polis ekipleri inceleme yapıyor.

Loading...

Öte yandan, Cem Garipoğlu'nun mezarında yapılacak işlemler şöyle:

1. Ölenin yakınlarından birine kararın bildirilmesi ve bildirimin yapıldığına dair tutanak tanzimi

2.İşlemin delil kaybı olmaksızın gerçekleştirilmesi ve işlem boyunca adli heyetin güvenliğinin sağlanması için yeteri kadar kolluk kuvvetin mezarlıkta hazır edilmesi.

3.Kimlik teşhisinde kullanılmak üzere ölenin yakınlarından veya komşularından birinin mezarlıkta hazır edilmesi.

4.Belediye ile irtibata geçilerek mezardan çıkarılacak cesedin incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na nakli için gereken araç ve görevlilerin mezarlıkta hazır edilmesi.

5.Kabir açma işleminde kullanılması gereken aletlerin ve işlemi gerçekleştirmekte ehil kişi ya da kişilerin ilgili belediye başkanlığı ile irtibata geçilerek mezarlıkta hazır edilmesi.

6.Kamera ve fotoğraf çekimi yapılmak üzere olay yeri inceleme ekibi veya bu işlerde uzman kimselerin mezarlıkta hazır edilmesi

7.Nöbetçi adli tabibin mezarlıkta hazır edilmesi

8.İkmal olunan talimat evraklarının Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilmesi hususlarında gereği icra olunur.