Gündem

Savcılık talebi kabul etti: Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı Karabulut ailesinin talebini kabul ederek Cem Garipoğlu için fethi kabir kararı aldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na işlemlerin Karacaahmet Mezarlığı'nda yapılabilmesi için talimat yapıldı.

Abone Ol

Cem Garipoğlu, 3 Mart 2009’da Münevver Karabulut’u öldürmüş, 197 gün sonra teslim olarak tutuklanmıştı. 24 yıl hapis cezası verilen Garipoğlu'nun, Silivri Cezaevi'nde 10 Ekim 2014’de ölü bulunduğu açıklanmıştı. Başsavcılık, Silivri 5 Nolu cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun ölümüne ilişkin yeni bir karar aldı.

MEZARI AÇILACAK

15 yıl önce Münevver Karabulut’u öldürmesinin ardından cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu’nun ölümüne ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması ile ilgili ailenin başvuru kabul edildi.

YAPILACAK İŞLEMLER

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verdi. İşte Cem Garipoğlu'nun mezarında yapılacak işlemler.

  1. Ölenin yakınlarından birine kararın bildirilmesi ve bildirimin yapıldığına dair tutanak tanzimi
  2. İşlemin delil kaybı olmaksızın gerçekleştirilmesi ve işlem boyunca adli heyetin güvenliğinin sağlanması için yeteri kadar kolluk kuvvetin mezarlıkta hazır edilmesi. 
  3. Kimlik teşhisinde kullanılmak üzere ölenin yakınlarından veya komşularından birinin mezarlıkta hazır edilmesi.
  4. Belediye ile irtibata geçilerek mezardan çıkarılacak cesedin incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na nakli için gereken araç ve görevlilerin mezarlıkta hazır edilmesi. 
  5. Kabir açma işleminde kullanılması gereken aletlerin ve işlemi gerçekleştirmekte ehil kişi ya da kişilerin ilgili belediye başkanlığı ile irtibata geçilerek mezarlıkta hazır edilmesi. 
  6. Kamera ve fotoğraf çekimi yapılmak üzere olay yeri inceleme ekibi veya bu işlerde uzman kimselerin mezarlıkta hazır edilmesi 
  7. Nöbetçi adli tabibin mezarlıkta hazır edilmesi
  8. İkmal olunan talimat evraklarının Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilmesi hususlarında gereği icra olunur.

"MEZAR AÇILIRSA BİZ DE RAHATLAYACAĞIZ"

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, yıllardır, Cem Garipoğlu'nun intihar etmediği iddiasını sürdürüyor. Baba Karabulut, şüphelerinin ancak Garipoğlu'nun mezarının açılmasıyla giderileceğini söylüyor.

Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut, “Kafamızdaki soru işaretlerinin cevap bulması için mezarın açılması gerekiyor. Ancak ısrarla mezarın açılmaması noktasında diretiyorlar, bunu anlamış değil. Mezarın açılmama kararındaki ısrar, ister istemez bizi daha da şüpheye düşürüyor. Mezar açılırsa biz de rahatlayacağız” demişti.

OTOPSİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun hayatta olup olmadığıyla ilgili yürütülen soruşturmada Garipoğlu'nun otopsisine ait görüntülerin incelenmesi için bilirkişi görevlendirilmişti. İnceleme tamamlanırken geçtiğimiz mayıs ayında Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri ortaya çıkmıştı.

MEZARININ SON HALİ GÖRÜNTÜLENDİ

Karacaahmet Mezarlığı'nda bulunan Cem Garipoğlu’nun açılacak olan mezarının son hali böyle görüntülendi.

Loading...