Son günlerde kamuoyunda sıklıkla tartışılan kredi kartı düzenlemesini de içeren Savunma Sanayii Torba Yasa teklifinin görüşmeleri ertelendi.

GÖRÜŞMELER SONLANDIRILDI 

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Savunma Sanayii Destekleme Fonu teklifi görüşmelerinin sonlandırıldığını açıkladı. 

Abdullah Güler, "Teklifi daha detaylı ele almak üzere görüşmeleri sonlandırdık" açıklamasında bulundu.

2025 YILINDA GÜNDEME GELECEK 

Kanun teklifi 2025 yılındaki komisyonda değerlendirilecek. 

KANUN TEKLİFİNDE NELER VAR?

AK Parti'nin Meclis'e sunduğu kanun teklifinde, Savunma Sanayii Destekleme Fonu için limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira katkı payı alınması, gayrimenkul alım satımında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750'şer lira, tapuda yapılan diğer işlemlerden 375 liralık kesinti yapılması yer alıyordu.

Öte yandan sıfır araç tescillerinde 3 bin lira, ikinci araç alım satımında bin 500 lira, diğer işlemlerden 75 lira katkı payı alınması da teklifte yer alıyordu. 

"BİR ÇOK KİŞİ KREDİ KARTI LİMİTLERİNİ DÜŞÜRMEYE BAŞLADI"

Ekol TV muhabiri Oğuz Şahin, "AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın de kendilerine daha detaylı bir çalışma yapın’ dediğini ifade etti ve 2025 bütçesinde savunma sanayiine ayrılacak payları görmek istediklerini belirtti. Birçok kişi kredi kartı limitlerini düşürmeye başlamıştı. Komisyonda muhalefetin itirazları vardı. Bu noktada sıcak bir gelişme yaşandı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Savunma Sanayii Destekleme Fonu görüşmelerinin ertelenerek 2025 yılına bırakıldığını açıkladı" ifadelerini kullandı.