Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Almanya'da bugün uygulanmaya başlayan geçici sınır kontrollerinin güvenli, düzenli ve yasal girişin sağlanması amacıyla yapıldığının altı çizilerek, "Türkiye için vize verme süreci normal şekilde işlemeye devam edecek ve bu durumdan etkilenmeyecektir" ifadeleri kullanıldı.

SINIR GÜVENLİĞİ İÇİN SIKI TEDBİR

Büyükelçilik tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, "Bugünden itibaren Almanya sınırlarında güvenlik ve göç politikası nedenleriyle geçici sınır kontrolleri yapılacaktır. Bu kontroller, ülkeye giriş izni olmayan kişilerin girişlerine müsaade edilmemesine imkan tanıyacaktır" denildi.

TÜRKİYE BU DURUMDAN ETKİLENMEYECEK

Bu tedbirin AB hukuku ile uyumlu olduğu ve Schengen ortaklarına önceden duyurulduğunun vurgulandığı açıklamada, "Almanya'ya güvenli, düzenli ve yasal girişin sağlanması bu kararın temel hedefidir. Sınırlar arasında seyahat etmek elbette hala mümkündür ve bekleme sürelerinin oluşmamasına özen gösterilecektir. Türkiye için vize verme süreci normal şekilde işlemeye devam edecek ve bu durumdan etkilenmeyecektir" denildi.