Dünya

Sean Diddy Comb’sun 3 bin mağdurlu davası 2025’te görülecek

Mahkeme tarafından Diddy Combs’un “cinsel saldırı” davasının, avukatının talebi üzerine Mayıs 2025’te görülmesine karar verildi. Combs davada suçlu bulunması halinde en 15 yıl en fazla da ömür boyu hapis cezası alacak.

Abone Ol

Combs, geçtiğimiz yıl Eylül ayından beri hapiste ve görülen 9 duruşmadan 3’ünde mahkeme karşısına çıktı. 9 Ekim’de davaya dair yapılan ön duruşmada, ‘Diddy’ Combs’un 50 milyon dolar kefaletle salınma isteği mahkeme tarafından reddedildi. Bunun üstüne Diddy’nin masumluğunu savunacağını söyleyen avukatları “cinsel saldırı” gerekçesiyle açılan davanın 5 Mayıs 2025’te görülmesi talebinde bulundu. ABD basınında yer alan haberlere göre, Yargıç Arun Subramanian, yapılan ön duruşmada Diddy'nin davasının gelecek yıl mayıs ayında görülmeye başlanacağına hükmetti.

YAYIN YASAĞI TALEBİNE RET

Combs’un avukatı Marc Agnifilo, Diddy’nin evinde bulunan mağdurların cinsel eylem kayıtlarının ortaya çıkması üzerine mahkemeden davaya dair bir yayın yasağı getirilmesini istedi, ancak bu talep savcılık tarafından reddedildi.

AİLESİ EL ELE ÇIKTI

Ön duruşmaya Sean “Diddy” Combs’un 85 yaşındaki annesi ve 5 çocuğu da katılım sağlarken, mahkeme salonundan başları dik bir şekilde el ele çıkarak davanın “komplo” olduğu mesajını vermeye çalıştılar. Amerikan basınında çok yankı uyandıran bu çıkış “onca insanın hayatının mahvolmasını hiçe sayıyorlar” yorumlarını beraberinde getirdi.

ÖMÜR BOYU HAPİS MÜMKÜN

Suçlu bulunması halinde Combs'u, en az 15 yıl, en fazla da ömür boyu hapis cezası bekliyor.