Banka şube müdürü Seçil Erzan yüksek karlı özel fon vaadiyle 29 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırmakla suçlanıyor. Fatih Terim gibi isimlerin dahil olduğu yüksek karlı güvenilir bir fon bulunduğunu söyleyerek aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi isimlerin de olduğu suçlamaları nedeni ile görülen 20 Eylül tarihli duruşmanın ardından yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme, gazeteci Lube Ayar hakkında ‘tehdit ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

“SEN GÖRECEKSİN BEKLE SEN”

Duruşma esnasında davacıların avukatı Rezan Epözdemir, gazeteci Lube Ayar'ın sosyal medya platformu X üzerinden gerçekleri çarpıtacak şekilde paylaştığı gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etmişti. Salonda bulunan Ayar’ın gösterdiği tepki üzerine, Ayar'ın mahkeme salonundan dışarı çıkartılması kararı alınmıştı.

FUTBOLCULARIN AVUKATINDAN TALEP

Futbolcuların avukatı Rezan Epözdemir'e parmak sallayan ve "Sen göreceksin bekle sen" sözleri ile tehditler savuran Lube Ayar ‘a Epözdemir tepki göstermiş ve Ayar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını talep etmişti. Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, talebin kabul edilmesini istemişti.

MAHKEME HEYETİNDEN SUÇ DUYURUSU

Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, Ayar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkere yazılarak ‘tehdit ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçundan suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Kaynak: haber merkezi