Gündem

Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'te duyurdu: Bu yıl yine rekor kırdık

Son dakika haberleri: Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Adana'da, "2018'den bu yana toplamda 10 milyon ziyaretçiyi ağırladık. Bu yıl yine bir kez daha kendi rekorumuzu kırdık." dedi.

Abone Ol

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşlarının da aralarında olduğu 128 kurumun katılımıyla Adana Havalimanı'nda düzenlenen festival kapılarını açtı.

Teknofest Adana kapılarını açtı! İnsansız uçaklar gökyüzünde Teknofest Adana kapılarını açtı! İnsansız uçaklar gökyüzünde

KENDİ REKORUMUZU KIRDIK

Adana Şakirpaşa Havalimanında gerçekleştirilen “TEKNOFEST 2024”ün açılış töreninde konuşan TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, ' TEKNOFEST 2024'te 1 milyon 600 binden fazla genç kardeşimiz teknoloji yarışmalarına başvurdu. Bu yıl yine bir kez daha kendi rekorumuzu kırdık.' dedi.

Loading...

Bayraktar'dan öne çıkan bazı açıklamalar,

- TEKNOFEST 2024'te 1 milyon 600 binden fazla genç kardeşimiz teknoloji yarışmalarına başvurdu. Bu yıl yine bir kez daha kendi rekorumuzu kırdık.

- Gazze'de her gün bebekler ve masum siviller katlediliyor. Dünya ise bu soykırımı sadece ekranlardan izliyor.

- Dünya, bir tarafta tanrısı para olan diğer tarafta tanrısı olmayan iki yol arasında seçim yapmaya zorlanmış bir halde. Adalet yok. Adaletsizlik ise dünyada kol geziyor

- Teknoloji bugün bir soykırımda, en fazla sayıda sivili en etkin şekilde yok etmek için kullanılıyor.

- Biz, TEKNOFEST kuşağı olarak, teknolojinin canavarca kullanımına karşı duracağız. Bu karanlığa, bu adaletsizliğe karşı ses çıkarmaktan vazgeçmeyeceğiz.

- Gençlerimiz üretiyor, TEKNOFEST gençlerimizin başarı hikâyelerine zemin hazırlıyor. Dünyayı değiştirecek projeler bu meydandan çıkacak.

- Yapay zekanın kundaktaki bebekleri dahi öldürmek için kullanıldığı bu düzen devam edemez. Biz Teknofest kuşağı olarak teknolojinin canavarca kullanımına karşı duracağız.

- Bu gidişata dur diyecek bir hareket var . Bizim hareketimiz. TEKNOFEST hareketi.