Mersin’de faaliyet gösteren bir film şirketi tarafından tamamen yapay zekâ teknolojileri kullanılarak hazırlanan dikkat çeken yapımda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 3000 yıllık Türk tarihine damga vurmuş isimlerin yapay zekâ çizimleriyle hayat bulacağı film için hazırlanan fragman, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılına özel olarak yayınlandı.

Bilge1

HER DETAYI YAPAY ZEKA TASARLADI

Gazetecilere konuşan filmin yönetmenlerinden biri olan Onur Kaygın, örnek ve öncü çalışmalarıyla Türkiye’yi dünya sahnesinde temsil etmediklerini vurguladı. Çalışmanın bir yeni girişim projesi olduğunun altını çizen Kaygın, sözlerine şöyle devam etti:

"Yaratıcı ekibimiz, ChatGPT'ye (Yapay zekâ uygulaması) 'Dünya bir felaketin eşiğinde olsa, hangi Türk kahramanlara ihtiyacımız olurdu?' diye sordu. Aldığımız cevap Mete Han, Alparslan, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman ve Mustafa Kemal Atatürk oldu. Filmimiz, tarihi belleklerden silen ve insanlığı yok etmek üzere olan kötü yapay zeka 'Dark Mind' ile dünyayı kurtarmak üzere harekete geçen iyi yapay zeka 'Bilge' arasındaki savaşı konu alıyor."

Bilge2

TÜRKİYE SİNEMASINDA BİR İLK

Kaygın, Türkiye’de bir ilk olan projenin set, oyuncu ve ekipman olmadan yapay zekâ araçlarıyla gerçekleştirildiğini anlattı.

İlk fragman hakkında konuşan Kaygın, "İlk fragmanımızı kamuoyuyla paylaşıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızı kutluyoruz. Fragmanımızda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yürüdüğünü ve gülümsediğini söylemek istiyoruz. Fragmanımızı YouTube kanalımız ile filmimizin internet sayfasından izleyicilerimizle buluşturacağız" ifadelerini kaydetti. Kaygın, projenin en kısa sürede vizyonda olacağını belirterek, bir strateji oyununun da hazırlıklarına başladıklarını kaydetti.

Bilge3

Bilge4