Geçtiğimiz günlerde silahlı saldırıya uğrayan Fenerbahçeli eski futbolcu ve spor yorumcusu Serhat Akın, ilk açıklamasını hasta yatağından yaptı. Serhat Akın, hasta yatağında çektiği video ile kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

Serhat Akın yaptığı açıklamada devlet yetkililerine, yargı mensuplarına, kolluk kuvvetlerine ve kendisini ziyarete gelenlere teşekkür etti.

Kumar borcu nedeniyle vurulduğu iddialarına yanıt veren Serhat Akın, “Allah'a şükür benim telefonum da alnım da ak. Her şeyimiz benim bizim devletimize hepsine emanet ve teslim ettim. Onlara sonsuz güvenim sonsuzdur” diye konuştu.

Serhat Akın'ın hakkındaki iddialara yanıt verdiği açıklamasından öne çıkanlar şöyle oldu:

BURADAN DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIMI BİLİYORUM

Hakkınızı helal edin ama sevginizi hissetmek şu an gerçekten bir daha ayaklarımın üzerine basacağımın hissini veriyor bana. Buradan daha güçlü çıkacağımı da biliyorum. Bir boğayı devirmek, Kadıköy Boğası'na üç kurşun yetmiyormuş. Bu şekilde de böyle bir saçma sapan bir espri yapayım ama ayakta duruyoruz, duracağımızın da göstergesi bu. Devrilmedik. Doğruyu dokuz köyden kovalarmış ama üç kurşun atarlarmış. Ona da bir şey yapamadım. Hesap edemedik ama biz yine doğru bildiğimizi söyleyeceğiz.

HAİNCE BİR SALDIRIYA UĞRADIM

Ben aslında program çıkışı, haince bir saldırıya uğradım. Dimdik ayakta durdum. Bundan da kendim de tabii ki gurur duyuyorum ama sonrasında yapılan saldırı daha da ağırdı benim için. Buradan kalkıp kumar borcu, senet borcu denmesi; bunlar çok aşağılıkça. Bunları da herkesin vicdanına kıymetli halkımıza, kıymetli milletimize bırakıyorum. Allah'a şükür benim telefonum da alnım da ak. Her şeyimiz benim bizim devletimize hepsine emanet ve teslim ettim. Onlara sonsuz güvenim sonsuzdur. Devletimiz bu işin üstesinden gelip bu işi halledeceğinden şüphem olmadı. İlk günden bugüne. O yüzden iftira atanları da vicdanla baş başa bırakıyorum. Vurulduğumda da kendinden daha çok yanımdaki arkadaşlarıma, kardeşlerime bir şey oldu mu diye sordum.

HİÇBİR MESAJ VERMEK İSTEMEDİM

Fotoğrafı gönderirken, ‘son sözümüz Fenerbahçe’ derken de hiçbir mesaj vermek istemedim. Oradan da bir şey çıkarmak isteyenlere de ufak bir mesaj vereyim. Her zaman son sözüm Fenerbahçe. Bunu her zaman söylemişimdir. Sonuçta ben orada üç kurşun yemişim. Yaşayıp yaşamayacağımı bilmiyorum. Hastaneye ne zaman gidip gitmeyeceğimi bilmiyorum. Son sözüm Fenerbahçe'yi o yüzden söyledim. Mesaj içermeyen bir olay. Ama tabii ki nereye çekmek istiyorsa çekebilirler.