Gündem

ŞEYDA YILMAZ KİMDİR, NERELİDİR? ŞEHİT POLİS ŞEYDA YILMAZ KAÇ YAŞINDAYDI, EVLİ Mİ ÇOCUĞU VAR MI?

Şeyda Yılmaz, 26 adet suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçit tarafından şehit edildi. Türkiye’yi yasa boğan olayın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın ailesine taziye mesajı gönderdi. Peki, Şehit Polis Şeyda Yılmaz kimdir, nerelidir? Kaç yaşındaydı, evli mi çocuğu var mı? İşte ayrıntılar...

Abone Ol

Şeyda Yılmaz İstanbul Ümraniye’de firara etmeye çalışan bir suçlunun açtığı ateş sonucu şehit oldu. 2023 yılında emniyet teşkilatına katılan genç kadının vefat haberi sadece yakınlarını değil Türkiye’yi yasa boğdu. Ailesinin yanına gitmek için izne çıkmaya hazırlanan Şeyda Yılmaz’ın cenazesi ailesine giderken şehit polis hakkındaki detaylar da vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı…

ŞEYDA YILMAZ NEREDE VE NASIL ŞEHİT OLDU?

Şehit Polis Şeyda Yılmaz İstanbul Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği'nde görev yapıyordu. Genç kadın ekip arkadaşları ile birlikte saat 22.55 sularında "Motosiklet hırsızlığı" suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şüphelinin yakalanmasına yönelik düzenlenen operasyona katıldı.  

Çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçit  Ihlamurkuyu Mahallesi'nde ekipler tarafından yakalandı. Yunus Emre Geçit bu sırada polise direndi. Yaşanan arbedede polisin silahını alan Yunus Emre Geçit, polislere ve çevredeki vatandaşlara ateş açtı. Yunus Emre Geçit'in açtığı ateş sonucu polis memuru Şeyda Yılmaz şehit oldu ve K.H.S. ile şüphelinin annesi P.G. yaralandı. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

ŞEYDA YILMAZ KİMDİR, NERELİDİR?

27 yaşında şehit olan polis Şeyda Yılmaz’ın ailesi Sivas kent merkezi Huzur Mahallesinde yaşıyordu. Bir yıllık evli olan ve eş durumunda İstanbul’da çalışan Şehit Polis Şeyda Yılmaz’ın olaydan sonraki gün ailesinin yanına gitmek üzere izne ayrılacağı öğrenildi.

Şehit Şeyda Yılmaz’ın cenazesi 23 Eylül Pazartesi günü ikinci namazını müteakiben memleketi Sivas'ta Ay Yıldız Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Yukarı Tekke Polis Şehitliğine defnedilecek.

İstanbul'daki operasyonda silahlı saldırı! Bir polisimiz şehit oldu