Gündem

Şeytanın bile aklına gelmez…İlaçları çamaşır makinesine sakladılar

Polis ekipleri hastalar için kullanılması gereken ilaçları usulsüz olarak satan şebekeye yönelik 8 ilde eş zamanlı operasyon yaptı.19 şüphelinin yakalandığı operasyonda ilaçların bir kısmı çamaşır makinesinden bir kısmı ise çamaşır sepetinden çıktı.

Abone Ol

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, bazı hastanelerde MR VE BT hasta tetkikleri için kullanılması gereken ilaçların usulsüz olarak satışının yapıldığı bilgisine ulaştı. Tüm delillerin ortaya çıkmasının ardından 8 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen operasyonda 19 şüpheli yakalanırken, bulunan ilaçların değerinin 3 milyon 500 bin TL olduğu öğrenildi.

Mersin polis ekipleri gelen bilgi üzerine teknik ve fiziki takip gerçekleştirdi. Takipte, şüpheli şahısların Hatay, Mersin ve Adana'da aralarında eczacılar ile bazı hastane görevlilerinin de bulunduğu bir organizasyonla pahalı ilaçları raporlu hastaların adına alarak biriktirip sigortası olmayan şahıslara sattığı, ilaç mümessilleriyle beraber planlı bir çalışma yürüttükleri ortaya çıktı.

3.5 MİLYON LİRALIK İLAÇ

Tüm delillerin ortaya çıkmasının ardından Mersin merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon sonucu 19 şüpheli yakalandı. Arama çalışmalarında çamaşır makinesi, çamaşır sepeti gibi çeşitli yerlere zulalanmış piyasa değeri yaklaşık 3 milyon 500 bin TL olan 13 bin 500 kutu ilaç ele geçirildi.