İtalya’nın ünlü adası Sicilya mafyaları biliniyor. Kült sinema filmlerinden Godfather yani ‘Baba’ filmindeki ‘Sicilya mafyası’ tanımlaması Agrigento kentini harekete geçirdi. İtalya'nın kültür başkenti olmaya hazırlan kent, artık antik zenginlikleri ile anılmak istiyor.

MAFYA SİMGELERİ ŞEHRİN İTİBARINI ZEDELİYOR

Sicilya’daki yerel yönetim, mafya temalı hediyelik eşyanın yasaklanması için çalışma başlattı. Godfather temalı hediyelerin 'toplumu aşağılayan olumsuz klişeleri' teşvik ettiği gerekçesiyle hediyelik eşya dükkanlarından kaldırılması planlanıyor.

Uzun zamandır Cosa Nostra organize suç şebekesinin ölümcül eylemlerine maruz kalan Sicilya adası, olumsuz klişelerden uzaklaşmak istiyor.

88956257 13782115 Image A 2 1724-1

DON VİTO CORLEONE’Lİ TASVİRLER YASAKLANIYOR

Adadaki yerel yönetim, Marlon Brando'yu Baba filmindeki Don Vito Corleone rolünde gösteren tişört ve kupalar ile Sicilya mafyası tarafından yürütülen kanlı kan davalarını hafife alan bibloların kentin itibarını zedelediğini söylüyor. Hediyelik eşya dükkanlarında mafya temalı magnet ve tişörtlerden şişe açacaklarına ve shot bardaklarına kadar pek çok ürüne rastlamak mümkün.

Sicilyada Mafya Temali Hediyelik

YEREL YÖNETİM SUÇ ÖRGÜTLERİNE AÇIK MESAJ VERİYOR

Yeni düzenleme ile turistlerin kente bakış açısını değiştirmek ve suç örgütünün faaliyetlerinin yerel makamlar tarafından hoş görülmediğine dair açık bir mesaj göndermek hedefleniyor. Agrigento Belediye Başkanı Francesco Micciche, İtalyan basınına yaptığı açıklamada, "Agrigento'da bu tür ürünlerin satışının, yıllardır yasallık kültürünü yaymaya kendini adamış olan yerel toplumu küçük düşürdüğünü göz önünde bulundurarak, mafya ve organize suçları öven ya da bunlara herhangi bir şekilde atıfta bulunan her türlü nesnenin satışını yasaklıyorum" dedi.

Souvenir Mafia

YASAKLANAN ÜRÜNLERİ SATANA PARA CEZASI UYGULANACAK

Yerel polis gücüne kentteki hediyelik eşya dükkanlarını denetleme ve yasaklı ürünler bulunması halinde para cezası kesme yetkisi verildi. İşletmelerin ne kadar ödemek zorunda kalacakları ise henüz netleşmedi.

Magnete Il Padrino Covo Messina-1

KENT TARİHİ TAPINAKLARIYLA ANILMAK İSTİYOR

Agrigento'nun hemen dışında yer alan Tapınaklar Vadisi'ndeki kalıntıların, Yunanistan dışındaki antik Yunan mimarisinin en güzel örnekleri olduğu ve çok sayıda ziyaretçi çektiği söyleniyor.

Adsız Tasarım (56)

MAFYANIN KÖKLERİ SİCİLYA’YA DAYANIYOR

Mafyanın kökleri, 19. yüzyılın sonlarına kadar uzanıyor. Sicilya'nın İtalyan hükümetinin kontrolü altında olduğu dönemde yaygın yoksulluk nedeniyle yerel toprak sahipleri ve işadamları çıkarlarını korumak için gizli topluluklar kurdular. Bu küçük gruplar snrasında Mafya olarak bildiğimiz büyük suç örgütüne dönüştü.

EN MEŞHURU COSA NOSTRA

Cosa Nostra olarak da bilinen İtalyan Mafyası, dünyanın en kötü şöhretli suç örgütlerinden biri olarak biliniyor. Kökeni Sicilya’da olan mafya gasp, cinayet ve diğer suç faaliyetleriyle dolu uzun ve karanlık bir geçmişi sahip. Cosa Nostra, İtalyanca'da “cosche” olarak bilinen ve her biri belirli bir bölgede faaliyet gösterme tekeline sahip olan, uyuşturucu ticareti, gasp ve haraç işleriyle uğraşan aileler ve klanlardan oluşan bir koalisyondan oluşuyor. Güvenlik güçlerinin örgütü dağıtma çabalarına rağmen bu mafya yapılanması halen İtalya ve ötesinde faaliyet göstermeye ve nüfuz sahibi olmaya devam ediyor.