'Üzerine televizyon düştüğü' iddiası ile götürüldüğü hastanede cinsel istismara uğradığı öğrenildikten sonra entübe edilen 2 yaşındaki Sıla Bebek'in tedavisi sürerken durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.  2 yaşındaki Sıla bebeğin teyzesi Aslı Tatar, 'Kız kardeşim de olsa suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum' dedi. Kız kardeşim demeye dilinin varmadığını ifade eden Aslı Tatar, "Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Narin olayı ile ilgilendiği kadar bu olayla da ilgileniyor. Suçluların cezalandırılması için elinden geleni yapacağım" diye konuştu.

Narin Güran'ın cinayetinin kamuoyunda gündemini korurken, Tekirdağ'da yaşanan olay milyonların yüreğine bir kez daha ateş düşürdü. Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde annesinin birlikte yaşadığı kişi ile, 13 ve 14 yaşındaki iki çocuk tarafından cinsel saldırı ve şiddete uğrayan Sıla Bebek'in haberi, tüm ülkede şok etkisi yarattı. Hastanede cinsel istismara uğradığı öğrenildikten sonra entübe edilen 2 yaşındaki Sıla Bebek'in tedavisi sürerken durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Olayda anne Bakiye Y. ve diğer 4 şüphelinin tutukluluğu sürüyor.

Olayın açığa çıkması sonrası. Sıla bebeğin teyzesi Aslı Tatar, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bakiye aileden sürekli babamdan ve kardeşimden şikayetçi oldu. Evde gayet güzel bakılıyordu bebekler. Bakiye’nin cezaevine girdiği süreçte teyzeleri olan Elif ve diğer kız kardeşimiz, bebeklere gayet güzel bakıyordu. Daha bu olaylar olmadan önce kız kardeşim vasi davası açmıştı. Çocukları bize alabilmek için. Hatta vasilik davası ile ilgili bildiğim kadarıyla bu ayın 19'unda mahkemesi var. Biz zaten bu olaylar olmadan önce vasilik davası açmıştık. Tatar, "Bakiye cezaevine girdiğinde, biz uyuşturucu kullandığını öğrendiğimizde, kendisi karakola giderek, 'Ben bunu kullanıyorum ve satıyorum' diyerek biz ondan sonra Bakiye’nin çocuklara iyi bir annelik yapamayacağını, iyi bir birey olamayacağını düşünerek, vasilik davası açtı kız kardeşim. Ancak Sanlı dediğimiz şahıs kız kardeşimi götürerek bizden kopardı. Onun yanına gittiğinden beridir son olay olana kadar bizleri arayıp ‘Beni ve Sıla’yı dövdüler. Sıla yoğun bakımda’ diyene kadar bizim bu olaylardan haberimiz olmadı.

KARDEŞİM DEMEYE DİLİM VARMIYOR

Teyze Aslı Tatar, Kız kardeşim demeye dilim varmıyor. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Narin olayı ile ilgilendiği kadar bu olayla da ilgileniyor. Suçluların cezalandırılması için elinden geleni yapacağını söyledi. Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Bey’e de teşekkür ediyorum.” diyerek suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ettiğini belirtti.

BÜTÜN HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ

Ailenin Avukatı Ahmet Berksoy, ailenin konunun en başından bu yana takipçisi olduğunu ifade ederek, ailenin kolluk görevlilerine konuyla alakalı soruşturmanın en başından bu yana adil, etkili ve süratli bir şekilde yürütülmesi adına katkıda bulunmaya çalıştığını belirtti. Berksoy ayrıca aile yakınlarının Sıla Y. bebeğin annesi dahil suçluların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istediğini ifade etti.