Gündem

Sivaslı demir yolu işçisinin fotoğrafları uluslararası yarışmada finale kaldı

Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu'nun (ITF) 'Dünyayı ileriye taşımak' sloganı ile dünya çapındaki ulaştırma çalışanları arasında yarışma düzenledi. Sivaslı demir yolu çalışanı Doğan Karapınar’ın çektiği iki fotoğraf, oylamaya değer eserler arasına seçildi. 17 Ekim'de sonuçlanacak oylamada birinci olan eser sahibi ödüllendirilecek.

Abone Ol

Yaklaşık 5 bin fotoğrafın gönderildiği ITF tarafından “Dünyayı ileriye taşımak” sloganı ile düzenlenen yarışmada, Sivaslı demir yolu çalışanı Doğan Karapınar 2 fotoğrafı ile oylanacak. Çektiği 4 fotoğraf ile yarışmaya katılan Doğan Karapınar’ın yarışma kurulunun değerlendirmeleri sonucunda seçilen iki fotoğrafı gönderilen eserler arasından halk oylamasına sunulan 34 eser arasına girdi. ITF'nin 'https://vote.itfglobal.org/en/vote' internet sitesinde fotoğraflar halk oylamasına sunuldu.

“BENİM İÇİN ÇOK GURUR VERİCİ”

40 yıllık demir yolu çalışanı olan ve 30 yıldır fotoğraf çekmekle ilgilenen Karapınar, yarışmada Türkiye’den oylamaya alınan tek isim oldu. Demir yollarını dünyada anlatmak istediğini söyleyen Karapınar, “Binlerce fotoğraf arasındaki elemeden Türkiye'den sadece benim 2 fotoğrafım beğenildi ve oylamaya alındı. İki fotoğrafın birden beğeniye girmesi, dünya liselerine girmesi benim için gurur verici. Demir yollarının tanıtımına da çok faydalı olacağına inanıyorum. İnşallah halk oylamasında halkımızın da desteğiyle dünya birincisi olurum diye düşünüyorum" diyerek yarışmada halkın desteğini beklediğini ifade etti.

“TAM BİR FOTOĞRAF TUTKUNU”

TCDD çalışanlarından Necati Atik, " İki tane fotoğrafının uluslararası seçimlere girmiş olmasıyla gurur duyuyoruz. Herkesten desteğini bekliyoruz” diyerek arkadaşına destek verdi. Vagon teknisyeni olan Taner Güldemir ise "Doğan Bey ile yaklaşık 20 yıldır beraber çalışıyoruz. Kendisi tam bir fotoğraf tutkunudur. Biz de canı gönülden destekliyoruz. Tüm halkımızdan da desteklerini esirgememelerini rica ediyoruz" diye konuştu. 17 Ekim'e kadar sürecek olan oylama sonucunda, birinci olan fotoğrafın sahibi ödüllendirilecek.