Narin Güran'ın cansız bedeni bu sabah saatlerinde Eğertutmaz Deresi'nde balçıkların arasında bulundu. 19 gündür devam eden arama çalışmalarındaki gelişme tüm Türkiye'yi derin üzüntüye boğarken, birçok isim konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

"NARİN YAVRUMUZUN MEKANI CENNET OLSUN"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş da Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunmasının ardından paylaşımda bulundu. Göktaş paylaşımında şunları söyledi:

"Diyarbakır Bağlar’da kaybolan evladımız Narin’in maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Başımız sağ olsun. Narin yavrumuzun mekanı cennet olsun.

Sorumluların en ağır cezayı alması için Bakanlık olarak sürecin bizzat takipçisi olacağız."

"ÇOK BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİM"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gelişmenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, haberi üzüntüyle karşıladığını söyledi. Özel'in açıklamaları şöyle;

"Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan bu yana aranan 8 yaşındaki kızımız Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldığını sabah saatlerinde çok büyük bir üzüntüyle öğrendim.

Olayın tüm yönleriyle açığa çıkarılması ve kamuoyunun bu süreçte hızlı ve doğru bilgilendirilmesini temenni ediyorum.

Günlerdir canlarını dişlerine takarak kendi kızlarını arar gibi bölgede faaliyet yürüten tüm güvenlik güçlerine ve sivil ekiplere yürekten teşekkür ediyorum."

"NARİN KIZIMIZA ALLAH'TAN RAHMET EDİLİYORUZ"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Ömer Çelik'in açıklamaları ise şöyle;

"Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızdan gelen acı haberden dolayı çok üzgünüz. 

Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. 

Mekanı cennet olsun."

"EN AĞIR CEZAYA ÇARPTIRILMALIDIR"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Narin Güran ile ilgili yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Narin kızımızın cenazesine sabah saatlerinde ulaşıldığını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. 

Bir yavrumuzun canına kastedecek kadar canavarlaşanlar, kim olur ise olsun hukuk önünde en ağır cezaya çarptırılmalıdır. Başımız sağolsun."

"TARİF EDİLEMEZ BİR ÜZÜNTÜ"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medyadaki paylaşımında; "Küçük Narin’in kaybı yüreğimizi dağladı. Bir çocuğun umut dolu yarınları olması gereken yerde, böyle acı bir haberle sarsılmak tarif edilemez bir üzüntü.  Narin’e Allah’tan rahmet ve sevenlerine güç diliyorum. Çocuklarımızın güven içinde, mutlu bir geleceğe yürüdüğü günler için hep birlikte mücadele edeceğiz" ifadelerine yer verdi.