MEHMET BAYAR / EKOLHABER.COM.TR

Sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeler içeren 17 maddelik "Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" Meclis'te kabul edilerek yasalaştı. Yasaya gelen itiraz sonucu yasa Anayasa Mahkmesi'ne taşındı. Anayasa Mahkemesi'nde sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemenin görüşüleceği 5 Eylül'de sokak hayvanları savunucuları AYM önünde toplanma kararı aldı. HAYKONFED Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, sokak hayvanları yasasıyla ilgili olarak Ekolhaber.com.tr'ye önemli açıklamalarda bulundu. 

"ÇÖZÜM DOĞANI ÖLDÜRMEK DEĞİL DOĞANI ENGELLEMEK"

Meclis'te kabul edilen yasanın katliam olduğunu söyleyen Özkan, "Bu katliam yasası çıktıktan sonra ülkenin dört bir yanında hayvanlar acımazsızca ve canice öldürülüyor. En son Ankara'nın Polatlı ilçesinde bir cani hayvanı tarım aletiyle darbeler vurarak öldürdü. Karşıdan itiraz edenlere diyor ki 'Devlet bana öldürme yetkisini verdi' bu katliam yasasının sonuçlarını görüyoruz ki çok kötü. Bu yasayla birlikte belediyelere öldürme yetkisi verildi. Buradan cesaret alan cani ruhlu vatandaşlar ise hayvanları öldürmeye başladı. Bir an önce AYM'den bu yasayı geri çekmelerini talep ediyoruz.

"AYM ÖNÜNDE TOPLANACAĞIZ"

Yarın sabah erken saatten itibaren AYM'nin önünde olacağız. AYM'den bizim istediğimiz karar çıkmazsa mücadelemiz yine sonuna kadar devam edecek. Göz göre göre hayvanların öldürülmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Çözüm doğanı öldürmek değil, doğanı engellemek" ifadelerini kullandı.