7 Ekim'den bu yana kadın, çocuk, hasta, yaşlı demeden binlerce masum sivili öldüren İsrail, Hamas lideri İsmail Haniye'yi suikast ile öldürmesi ile birlikte bölgedeki gerilimi daha da artırdı. İran intikam yeminleri ederken; ABD Ortadoğu'daki gerilimi azaltmak ve İran'ı ikna etmek için Türkiye'den yardım istedi.

İRAN'I İKNA EDİN

Reuters'in haberine göre; ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Ortadoğu'da tırmanan gerilimin azaltılması ve İran'ı ikna etmek için Türkiye'den yardım istedi. 

HANİYE SUİKASTIYLA GERGİNLİK ZİRVE YAPTI

İran destekli Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye, 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramış, bu suikastın ardından İran, İsrail'e karşı misilleme tehditlerinde bulunmuştu. İran, suikastten İsrail'i sorumlu tutarken, İsrail ise sorumluluğu üstlenmemişti.

ABD'NİN TÜRKİYE'DEN İSTEĞİ: İRAN'I İKNA EDİN

Türkiye Büyükelçiliği görevi yakında sona erecek olan Flake İstanbul'da gazetecilerle düzenlediği toplantısında, "İran ile ilişkisi olan tüm müttefiklerimizden, İran'ı gerilimi azaltması konusunda ikna etmelerini istiyoruz ve bu ülkelerin arasında Türkiye de bulunuyor" dedi.