İstanbul Beylikdüzü'nde polis durdurmak istediği araç kaçınca anında peşine düştü.  Polisin yakaladığı araçtaki 2 kişi indirilirken aracı kullanan şüpheli, araçla ters istikamete dönerek kaçtı. Yakalanan şüphelilerden biri FETÖ'nün sözde TSK imamı Adil Öksüz'ün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra saklandığı evde yanında kalan ve kaçmasını sağlayan Cihat Yıldız'dı. Yıldız ile birlikte İstanbul'da 2 FETÖ firarisi tutuklandı.

FETÖ'YE AĞIR DARBE

100'e yakın kamera görüntüsünü inceleyen polis, aracı kullanan Adem Bora'yı de operasyonla yakaladı. Adem Bora'nın de Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda "binbaşı" rütbesiyle FETÖ iltisağı nedeniyle ihraç edildiği saptandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 FETÖ firarisi de tutuklandı. Şüphelilerin FETÖ'nün güncel yapılanmasında örgüt üyelerini Gaybubet evlerine yerleştirdikleri ve yurt dışına firarlarına yardım ettikleri belirlendi.

İFADESİNDE 'SUÇSUZUM' DEDİ

Cihat Yıldız ile içerisinde yakalandığı aracın sahibi Adem Bora'ın hâkimlik ifadesine ulaşıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki sorgularının ardından tutuklamaları talebiyle Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilen şüphelilerden Cihat Yıldız, hâkimlikteki kimlik tespitinde mesleğinin öğretmen olduğunu belirtti. Suçsuz olduğunu savunan Yıldız, serbest bırakılmasını istedi.

'İFTİRA ATIYORLAR' İDDİASI

Yıldız'ın avukatı da müvekkilinin serbest bırakılmasını talep ederek, tanıkların suçtan kurtulmak için iftira attıklarını ileri sürdü. Müvekkilinin Türkiye'deki adli makamlara güvenmediği için teslim olmadığını ancak yurtdışına da kaçmaya çalışmadığını iddia eden avukat, Yıldız'ın İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde aynı suçtan yargılandığını ve dosyanın bu mahkemeye gönderilmesi gerektiğini ifade etti.

'OTOSTOP ÇEKTİLER'

Cihat Yıldız'ın Ahmet Hızal ile içinde yakalandığı aracın sahibi Adem Bora ise çalışmadığını, aylık gelirinin 20 bin lira olduğunu beyan etti. Serbest bırakılmasını isteyen Bora, "Ben bu konuda emniyette ve savcılıkta ifade verdim. O ifademi aynen tekrar ederim, önce Cihat Yıldız otostop çekti, birkaç metre ilerisinde de Ahmet Hızal otostop çekti. Serbest bırakılmayı talep ediyorum" diye konuştu.