Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 09.31'de 5.0 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Aa Picture 20240907 35584489

VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ 

Deprem, yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem Gaziantep'te de hissedildi. Vatandaşlar bulundukları ev ve iş yerlerinden dışarıya çıktı. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya "Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 5 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz" dedi.

KAHRAMANMARAŞ VALİSİ SON DURUMU AKTARDI

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer "Pazarcık ilçemizde  5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. Şu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır.Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun" dedi. 

AFAD: OLUMSUZ BİR DURUM YOK 

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş ilimizin Pazarcık ilçesinde saat 09.31'de meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" ifadeleri yer aldı.

YARIM SAAT ÖNCE 3.8 OLDU 

AFAD verilerine göre, saat 09:02 sıralarında Pazarcık merkezli 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Deprem yerin 6.26 kilometre derinliğinde kaydedildi.