Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Bartın'ın Amasra ili açıklarında 4.8 büyüklüğünde büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem saat 10:16'da gerçekleşti. 

AMASRA ÇOK FENA SALLANDI

Saat 10.16'da gerçekleşen sarsıntının 9.33 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi. Amasra açıklarında yaşanan bu depremin ardından Karadeniz bölgesi adeta alarm durumuna geçti. 

AMASRA KAYMAKAMI: İNCELEMEMİZ SÜRÜYOR

Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, AA muhabirine, "Şu ana kadar gelen bir ihbar yok. Araştırma ve incelemelerimiz sürüyor. Arazide olduğum için hissetmedim ama ilçe merkezinde hissedenler olmuş." dedi.

KANDİLLİ 4.9 OLARAK AÇIKLADI

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.9 olarak açıkladı. 

DEPREM NASIL OLUŞUR?

Depremler, yerkabuğundaki fay hattı ismi verilen kırıklarda meydana gelir. Bu fay hatları, kayanın kırılgan özelliğe sahip olmasından dolayı yüksek basınç (Sıkışma, gerilme veya bükülme) altında kırılmasıyla oluşur. Gerilme levhaların kademeli hareketi sonucunda yerkabuğunun değişik noktalarında meydana gelir. Depremler, kayalık bir alanda oluşan gerilmenin ani bir harekete yol açacak kadar yükselmesiyle olur. Bu hareket, kayanın en zayıf noktasında kırılmasıyla yeni bir fay hattı oluşturabilir ya da kayalar var olan fay boyunca kayabilir. Her iki sebebin sonucunda da, gerilmenin boşalmasıyla fazlasıyla büyük boyutta bir enerji açığa çıkar. Bu enerjinin çevredeki kaya kütlelerinde oluşturduğu titreşim doğal afet olan depremi yaratır. Depreme yol açan kayalardaki kırılma yada kaymanın başladığı noktaya deprem odağı, bu noktanın tam üstüne rastlayan alana da deprem merkezi denir.