Filistin'de açtığı yaralar yetmezmiş gibi savaşı Ortadoğu'ya yaymak isteyen İsrail, Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor. Türkiye dün Mersin'den Lübnan'a vatandaşlarımızı tahliye etmek ve yardım malzemelerini vermek için gemi göndermişti. Bakan Fidan, gemilerin Mersin'e doğru gelmek üzere hareket ettiğini duyurdu. 

GEMİLER YOLA ÇIKTI

Bakan Fidan'ın açıklamaları şöyle: Cumhurbaşkanımız’ın talimatlarıyla, Lübnan’daki vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde tahliye eden ve kardeş Lübnan halkına insani yardım götüren gemilerimiz Beyrut’tan ayrılarak Mersin’e doğru yola çıktı. Ülkemiz, İsrail’in bölgede yaydığı savaşın yarattığı insani kriz karşısında bölge halklarına yardım elini uzatmaya ve yurt dışındaki vatandaşlarının can ve mal güvenliğini korumak için her adımı atmaya devam edecektir.

Ekran Görüntüsü 2024 10 10 082153

GEMİNİN AKŞAM SAATLERİNDE MERSİN'E VARMASI BEKLENİYOR

Milli Savunma Bakanlığı da açıklama yaptı. İşte o açıklama: İsrail’in saldırıları sonucu Lübnan’dan ayrılmak isteyen vatandaşlarımızı tahliye eden Deniz Kuvvetlerimize ait iki gemimiz, Mersin’e gelmek üzere Beyrut Limanı’ndan yola çıktı. Tahliyeyi gerçekleştiren TCG SANCAKTAR ve TCG BAYRAKTAR gemilerimize, iki adet fırkateyn ve iki adet karakol gemisi koruma sağlıyor. Gemilerimizin bu akşam saatlerinde Mersin Limanı’na varması bekleniyor.